МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на камби Букур - едър сорт чушки за пълнене и консеривране

Семена на камби гигант Букур - изключително едри - Пипер (чушки) семена с отлична цена: 2.40 лв.
Семена на камби Букур - едър сорт чушки за пълнене и консеривране

Опции

Купи

Камби Гигант Букур са много атрактивен сорт чушки, който ще ви зарадва със страхотна реколта от пипер със завидни размери от над 250 грама средно тегло. Този Румънски сорт чушки най-често се отглежда за ранен добив, но ако желаете средна или късна реколта също ще получите прекрасни резултати с гигантски камби. Подходящ е за парниково производство, както и за отглеждане на открито. 

Кога е оптималното време за засяване на семената на Пипер Букур, представени в каталога на Севън сийдс ООД?

Планирайте ранна сеитба още в първата половина на Февруари за създаване на разсад, от който ще отгледате и получите ранен добив. Подгответе работни саксии с пръст и заровете сортовите семена на Камби Гигант Букур на дълбочина от около 0,5 – 1 см. Условията за покълване и развитие на младите растения включват топлина, влага и светлина. Разсадът винаги се подготвя на закрито, тъй като чушките са едногодишни топлолюбиви и светлолюбиви растения. Минималната температура, на която може да отглеждате семената и младите растения е 15 С градуса. 

Сеитба за средно ранен добив се прави през Март. Засейте семената на дълбочина от около 2 – 3 см. Ако искате късна реколта от гигантските камби, най-подходящото време е първата половина на Април, на дълбочина от около 2 – 3 см. 

Разсаждането на младите растения се провежда през късна пролет след устойчиво затопляне на времето и преминаване на риска от слани. 
Засаждането на растенията следва схема 15 / 60 см. Изберете слънчево място и добре дренирани почви. Камбите гигант се нуждаят от редовно поливане и наторяване с подходящи торове. При нас ще откриете разнообразие от сертифицирани торове за най-оптимални резултати и качество на реколтата при отглеждане на зеленчуци. 

Растенията на Камби Гигант Букур са компактни и гъсти, с добре облистена структура. Сортът е високодобивен, а чушките ще задоволят най-високите ви очаквания за вкусни и ароматни зеленчуци. Периодът на плододаване е от Юни до Октомври в зависимост от времето на засяване на семената. 

Какви са качествата на Пипер Букур, които ще ви убедят, че това е сортът, който си заслужава да отглеждате през предстоящия градински сезон?
Чушките са с 3 – 4 камерна структура и месеста вътрешна част. Вкусът им е приятен, а ароматът е автентичен и изкушаващ. Сочната месеста част има лек сладникав вкус. В пикът на своята зрялост едрите камби придобиват ярко червен цвят. 

Подходящи са за прясна консумация, особено за приготвяне на свежи салати в комбинация с други зеленчуци и продукти, разядки, предястия и гарнитури. Чушки Букур впечатляват с вкусовите си качества и при готвене на любими ястия, като гювеч и други. В консервната промишленост сортът се цени не само за своите отлични вкусови качества, но и за едрината и изобилието от продукция, които осигурява. Камбите са подходящи за печене и белене както и за приготвяне на вкусни лютеници и туршии.

Чушките са много полезни зеленчуци, които осигуряват изобилие от витамин С и редица други хранителни вещества, витамини и минерали. Те са страхотен източник на фибри. 
В 1 грам сортови семена се съдържат около 130 – 150 броя. Сеитбената норма за оптимален добив от 1 декар е 150 – 180 грама. 

Камби Гигант Букур са страхотен избор за отглеждане на качествени  и апетитни чушки. Ако все още се колебаете кои семена са най-подходящи за вашите нужди, разгледайте какво друго сме ви приготвили в селекцията от класически и нови сортове.

  • Разфасовка / брой семена: 1 гр. (около 130 - 150 бр. семена на чушки камби Букур), 5 гр. и 50 гр.
  • Норма за сеитба: От 150 до 180 гр. семена на камби Букур на декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Ранна сеитба – 1 – 15 февруари, средна – 1 – 20 март, късна – 1 – 15 април.
  • Период на разсаждане: Май месец.
  • Схема на отглеждане: Открити и закрити пространства.
  • Вегетация: От юни до октомври.
Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив