Семена на гладки камбички Онтара (Ontara)
- НАЛИЧЕН: Няма наличност
- Код: VSF0664
Опции
- Разфасовка / брой семена: 1 гр. (130 - 150 бр. семена на камбички Онтара гладки)
- Норма за сеитба: От 150 до 180 грама семенца за декар.
- Реколта: -
- Период на сеитба: Ранна сеитба – 1 – 15 февруари, средна – 1 – 20 март, късна – 1 – 15 април.
- Период на разсаждане: След преминаване опасността от слани.
- Схема на отглеждане: На открити и закрити пространства.
- Вегетация: От 90 до 100 дена.
- Характеристики на плода: Малки камбита с овална и сплескана форма.
Онлайн магазинът semenata.bg ще представи в следващите редове семена на червени камбички сорт Онтара. Формата на камбите е овална, леко сплескана, случва се да се оформят и като сърце. Тежината на камбите е до - 70 грама. Като цветове са бяло-зеленикави, при същностно узряване се оцветяват в наситено-червено.
Основно камбитата се хапват в пресен вид или се консервират. В салатите, направени с пресни зеленчуци например, бихте могли да добавите и камбита. Комбинацията ще ви донесе множество полезни вещества. Камбитата съдържат в себе си много витаминозни съставки. Минерлните вещества също не са в излишък. Възползвайте се, хапвайки ги пресни, да си осигурите вещества, от които организмът ви има нужда.
Като вкусови качества, камбитата са със страхотен аромат. Прибавянето им в каквато и да е гозба, само ще я обогати по вкус. Идеални са и за аранжировка. Дребните им размери позволява украсата на всякакви ястия. Бихте могли да ги ползвате цели или да нарежете по желание в различни форми.
Консервирането е другият основен вариант за оползотворяване на продукцията от семена на сладки малки камбички. Успешно бихте могли да ги затваряте в буркани цели, самостоятелно. Можете и да измислите различни съчетания със зеленчукови продукти. Ще получите невероятно вкусна зимнина. Нещо, без което зимната българска трапеза не минава. Всички слагаме на масата различни видове туршии през зимата. Като вид консервите могат да представляват и буркани с изпечени камбита. Любителите на пикантните вкусове, биха могли да ги съчетаят с люти пиперки.
Вегетацията на сорта продължава от 90 до 100 дена. Добивите очаквайте от летния юни до есенния октомври.
Сортът се характеризира като ранен, но бихте могли да гледате за средни и късни добиви.
Като времена за засяване на семенцата се ориентирайте по следното – ранната сеитбена процедура осъществете първите 15 дена на февруари, средната – първите 20 дена на март, късната – първите 15 дена на пролетния април.
В зависимост от различните типове производственост, семенцата се поставят по различен начин като дълбочинност. Когато засявате за ранни добиви, слагайте семето на 0,5 до 1 сантиметър в почвата. Когато засявате за останалите две производства, а именно – средно/късно засявайте на 2 до 3 сантиметра.
Предварително приготвените разсади разпределете в редовете на 15 сантиметра едно растение до следващо. От един ред до следващ оставяйте към 60 сантиметра. Така изпробваната схема позволява оставяне на място за развитие на бъдещите камбита.
Като минимум за израстване на семенцата, са нужни 15 градуса. Разбира се, за поникването е много важно и поливането, както за всички култури.
Ако засявате декар земна площ, подгответе от 150 до 180 грама семенца.
Семена | |
Кога се засява | Февруари, Март, Април |
Особености на растението | Директни сортове |
Цъфтеж/Беритба | Юни, Юли, Август, Септември, Октомври |
Цвят на плода/цвета | Зелен, Червен цвят |
Начин на засяване | Отглеждане чрез разсад |
Дълговечност | Едногодишно растение |
Място на отглеждане | Отглеждане на закрито, Отглеждане на открито |
Необходимост от опора | Отглеждане без конструкция |
Нужда от поливане | Умерено поливане |
Необходимост от светлина | Светлолюбив вид |
Зимоустойчивост | Незимоустойчиво растение |
Височина на растението | 10 - 40 см |
Предназначение на плода/цвета | Прясна консумация, Консервиране |