Семена на камбички Калабрезе - люти и много апетитни
- НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
- Код: VSF0181
Опции
- Разфасовка / брой семена: 1 гр. (130 - 150 бр. семена на камбички Калабрезе люти)
- Норма за сеитба: Ранна сеитба – 150 до 180 грама на декар площ, средна и късна – 180 до 200 грама.
- Реколта: -
- Период на сеитба: Ранна сеитба – 1 до 15 февруари, средна – 1 до 20 март, късна – 1 до 15 юни.
- Период на разсаждане: -
- Схема на отглеждане: При ранна сеитба, дълбочина на засяване – 0,5 до 1 сантиметър, при средна и късна – 2 до 3 сантиметра.
- Вегетация: От 85 до 90 дена.
- Характеристики на плода: Средна едрина на плода, приятно лютив вкус.
Онлайн магазинът semenata.bg обогати асортимента на семенца, добавяйки семе лютиви пиперки Каламбезе. Специално за хората, харесващи пикантни вкусове, semenata.bg прибави Каламбезе като вариант за разнообразие при лютите чушлета. Апетитните червени чушленца, сорт Каламбезе, се славят с високото съдържание на витаминозни съставки. Минералните вещества също не са в излишък.
Сортът се категоризира като такъв с висока добивност, отглеждан чрез предварително приготвени разсади. Откритите пространства са идеална среда за развитие за чушлетата. Чушлетата хапвайте в прясно състояние, перфектни са в разядки. Добавят особено приятен вкус и обогатяват със свежест.
Чушлетата консервирайте, приготвяйки така известната зимнина. Традиционно през студените месеци, консервираните люти чушлета присъстват на родните ни трапези. Добавят страхотен вкус при консумиране с различни зимни ястия, като пример може да дадем вкусния български боб, който рядко се хапва без люти чушлета.
Направете буркани за зимата, като затваряте самостоятелно чушлетата. За хората, харесващи лютиви туршии, вариант би било да съчетаят в буркани, чушлетата с други зеленчуци.
Говорейки за полезните вещества, вероятно ще ви е интересно да научите, че червените чушлета са с повече белтъчини и въглехидрати от тези, със зелен цвят. Съдържанието на витамини също е по-високо при червените. Като полезни вещества, съдържащи се в червените люти чушлета ще споменем желязото, цинка, калция, фосфора, калия, магнезия и други.
За да сеете семето от лютивите пиперки сорт Каламбезе - ранна добивност, предвидете от - 150 до - 180 грама за един декар обработена площ. За средна и късенна добивност – от 180 до 200 грама.
Засяването се осъществява за три вида сеитба. Първият вариант е ранна сеитбена процедура – периодите, когато да сеете са от първи до петнадесети февруари. Средната сеитбена процедура осъществете първите двадесет дена от март. Късната сеитбена процедура правете през първите петнадесет дена от летния месец юни.
Семето се сее в предарително направени лехи. От леха до леха оставяйте около 60 сантиметра, от растение до растение, оставяйте около 15 сантиметра. Спазвайки тази схема, оставяте на бъдещите лютиви чушлета, достатъчно жизнено пространство за развитие.
Като дълбочинни условия, поставяйте семето както следва – при ранна сеитбена процедура – от 0,5 до 1 сантиметър, при средна и късна – от 2 до 3 сантиметра.
Ако търсите вкусни семена на български камби за пълнене, опитайте с Български Ратунд.
Вегетацията продължава от 85 до 90 дена. В посочения период има няколко основни процедури за вършене. Като начало окопавайте почвате около растящите растения. Поливанията са важни, както при всяко израстващо и развиващо се растение. Торенето е важна част, особено при не толкова богати почвени условия, избирайте подходящи торови смеси. Не маловажно е и предпазването на растенията от различни болестни състояния.
Семена | |
Кога се засява | Февруари, Март, Април, Май, Юни |
Особености на растението | Директни сортове |
Цъфтеж/Беритба | Юни, Юли, Август, Септември, Октомври |
Цвят на плода/цвета | Червен цвят |
Начин на засяване | Отглеждане чрез разсад |
Дълговечност | Едногодишно растение |
Място на отглеждане | Отглеждане на открито |
Необходимост от опора | Отглеждане без конструкция |
Нужда от поливане | Умерено поливане |
Необходимост от светлина | Светлолюбив вид |
Зимоустойчивост | Незимоустойчиво растение |
Височина на растението | 40 - 70 см |
Предназначение на плода/цвета | Прясна консумация, Консервиране |