МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на италиански тиквички Геновезе (Genovese) - страхотен сорт за пържене и готвене

Семена на италиански тиквички Геновезе (Genovese) - страхотен сорт за пържене и готвене - Тиквички семена с отлична цена: 2.20 лв.
Семена на италиански тиквички Геновезе (Genovese) - страхотен сорт за пържене и готвене
2.40 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S014610

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 7 гр. (около 40 бр. семена на италиански тиквички Геновезе има в пакетче).
  • Норма за сеитба: От 250 до 450 грама семена на декар площ.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: От 20 до 30 април.
  • Период на разсаждане: От 25 април до 10 май.
  • Схема на отглеждане: На открити пространства.
  • Вегетация: Около 55 дена.
  • Характеристики на плода: Плодовете са със светло-зелен цвят, с гладка повърхност.

В следващите редове онлайн магазинът semenata.bg ще представи на всички свои читатели и клиенти семена на италианските тиквички - Геновезе (Genovese). Качественото семе бихте могли да поръчате съвсем удобно чрез платформата на сайта semenata.bg. Предложението е поредно допълнение към каталога ни, който обогатяваме постоянно.

Сортът, за който говорим, е с италиански произход, характеризира се с ранен добив. Плодовете, израстващи от растенията са със светло-зелен цвят. Самите растения са храстовидни, мощни, с голяма здравина, като продуктивността е висока. Светлозелените зеленчуци се оформят в цилиндрични форми, дълги са към осемнадесет сантиметра.

Както останалите видове от семейството на тиквичките, и този сорт се слави с висококачествени продукти. Витаминозните съставки са в изобилие. Минералните съставки също не са в излишък. Тиквичките като цяло са нискокалорични зеленчуци. Често биват използвани в разни хранителни диети и режими. Особено се хапват от хора, желаещи да смъкнат някой килограм.

Свежите зеленчукови продукти бихте могли да хапвате в различни варианти. Най-честите вариации са във варен, пържен, печен вид. Много вкусни и питателни се получават като задушени, съчетани с други пресни зеленчуци.

За запазване на светлите тиквички, бихте могли да замразите като предварително надребните зеленчуците. Замразяването на готови тиквени продукти също е вариант. Първо изпържете, разпределете в подходящите за целта кутии и замразете.  Така си осигурявате готова храна за зимните периоди.

Отглеждането на зеленчуците се осъществява на открити пространства. Бихте могли предварително да приготвите разсади. За тях, семенцата засявайте в отоплени оранжерийни постройки февруари, март. Ако сте избрали директното засяване, сейте пролетта, по-точно към края на пролетния април и началото на месец май.

На открити места семенцата се засяват, след преминаването на евентуални слани. Този период е характерен с установяване на постоянни положителни температури. Така семенцата ще се запазят от „попарване“ и ще успеят да се развият в добра среда.

Самото засяване на тези тиквички за пържене правете, спазвайки следните разстояния – от ред до ред оставяйте 90 сантиметра, от младо растение до следващо – 50 сантиметра. Тази изпитана схема се ползва, за оставяне на достатъчно пространствено място за развиване на младите растения.

Вегетацията продължава към 55 дена. През това време следете развитието на зеленчуците и осигурявайте добри условия. Това включва окопаване, оплевяване и естествено редовни поливания.

Сортовите зеленчуци бихте могли да ползвате осен за основно ястие и като аранжировка на такова. Много ефектни биха могли да бъдат тиквите, нарязани на шайби или по дължина и изпържени. Освен добра декорация на храната, ще обогатят вкуса на всяка гозба, като внесат свежест и приятен аромат.

Светло-зелените зеленчукови продукти са търсени от редица родни производители, именно заради всички техни полезни качества и свежият търговски вид.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни, Юли, Август
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеВисока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране, Декорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив