МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на италиански розови домати Пондероса - много сладки

Семена на италиански розови домати Пондероса - много сладки - Домати семена с отлична цена: 2.20 лв.
Семена на италиански розови домати Пондероса - много сладки

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: около 125 - 175 бр. семена на розови домати италиански Пондероса има в една опаковка.
  • Норма за сеитба: От 25 до 30 грама за декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: При ранното сеене от 20 януари до 25 февруари, за средното от 1 до 30 март, за късното от 25 април до 15 май.
  • Период на разсаждане: През май и юни.
  • Схема на отглеждане: 80-120/ 35-40 см. На колове на открито и на закрито.
  • Вегетация: От 90 до 95 дена.
  • Характеристики на плода: Италианските розови домати Пондероса образуват голям плод (400 - 500 гр. средно тегло) с наситено розов цвят, кръгла присплесната форма и слабо оребрение, почти без семки. Много сладък на вкус и ароматен. Перфектни за прясна консумация.

Богатият зеленчуков каталог на нашия Онлайн магазин semenata.bg разполага със семена на розов италиански домат Пондероса, които са на разположение на всички наши настоящи, а и на бъдещите ни клиенти.

Доматът от сорта Пондероса е едър и вкусен и тежи от порядъка от 400 до 500 грама всеки. Той има кръгли форми, слабо присплесната и с леко оребряване. Цветът му е розов и е много вкусен и ароматен.

Голям плюс за консуматорите на розови домати от Италия е, че този почти няма семки, затова е търсен за направата на всякакъв тип салата, на доматен сок и доматено пюре, на лютеница и кетчуп, на доматен сос.

Доматите от типа Пондероса са подходящи за ранното им, средното и късното им сеене и дават неизменно добри резултати и висок добив.

Освен вкусни доматките италиански са богати на витамини и други полезни съставки, заради които се ценят високо и се използват в състава на диети или в менюто на вегетарианци и вегани, на деца и възрастни, на болни и оздравяващи. Те се ползват както за здравословно хранене, така и за диетично меню, а и за козметични процедури.

Данните от каталога със зеленчуци на градински център semenata.bg показват, че за да засеете един декар производствена земеделска площ, са ви напълно достатъчни едва от 25 до 30 грама от семенцата на италианския домат от типа Пондероса.

При ранното им и при средното им сеене, това е най-добре се прави на 1 до 1,5 сантиметра на дълбоко в почвите, като непременно трябва да се следи за това температурните граници да клонят към 15 градуса по Целзий и нагоре.

При ранното сеене на доматите, това се прави за оптимален резултат в периода от 20 януари до 25 февруари. При средното им сеене се препоръчва процедурата да се извършва в периода от 1 до 30 март. При късното сеене на доматите това се прави от 25 април до 15 май, като този път семенцата се поставят на 2 до 3 сантиметра надълбоко в почвите за по-добри резултати.

Готовите разсади се изваждат навън на постоянното им място през месеците май и юни щом отминат сланите напролет.

При това е наложително да се оставя дистанция от 80 до 120 сантиметра между отделните редове и от 35 до 45 сантиметра между разсадите в във всеки един от редовете за по-добро проветрение на насажденията.

Доматите дават плод между месеците май и септември, а вегетативният им период е с продължителност между 90 и 95 дни, показва опитът на специалистите от екипа на нашия Онлайн магазин semenata.bg.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаМай, Юни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив