МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на индетерминантни домати Опал БГ F1 - силно устойчив на високи температури

Семена на индетерминантни домати Опал БГ F1 - силно устойчив на високи температури - Домати семена с отлична цена: 2.20 лв.
Семена на индетерминантни домати Опал БГ F1 - силно устойчив на високи температури
2.70 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: OPAL438

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 0,2 гр. (50 - 60 бр. семена), 1 гр., 5 гр. (1250 - 1500 бр.) семена на индетерминантни домати Опал БГ F1
  • Норма за сеитба: От 15 до 20 грама на декар.
  • Реколта: - 
  • Период на сеитба: 15.01 – 25.02.
  • Период на разсаждане: 25.03 – 25.04.
  • Схема на отглеждане: 70-80/30-40 см. На открито и в оранжерии.
  • Вегетация: -
  • Характеристики на плода: Кръгли по форма, наситен червен цвят. Средно едър плод (160 - 180 гр.). Преди узряването индетерминантният (високорастящ) домат е светло зелен, а след това равномерно се оцветява в апетитен червен цвят без да има зелен пръстен. Плодовете са непукливи, гладки и твърди. Много добра устойчивост имат на съхранение и транспорт.

За ценителите на българските сортове и продукция, онлайн магазин semenata.bg с огромно удоволствие представя следващия продукт от зеленчуковия си каталог – семена на индетерминантни домати сорт Опал БГ F1. 

Любителите на българските червени домати могат да са доволни от създаването на този сорт. Неговите плодове са наситено червени, с кръгла форма, с добри вкусови качества. Индетерминантните (високорастящи) домати Опал БГ F1 са предназначени за гледане навън или в оранжерия и парник. Сортът расте на стъбла, който са с неограничена височина.

Селекцията, която е създадена, прави домата издръжлив на болести (устойчивост има на вертицилиум, тютюнева мозайка, фузариум и високо толерантен на алтернария). Също добър резултат се получава относно твърдостта на доматите, тяхната непукливост и издръжливост при съхранение и транспорт.

Всички тези плюсове на българския сорт индетерминантен Опал БГ F1 го правят предпочитан за промишлено производство. Зеленчукопроизводителите избират тези домати за износна търговия, освен да ги предлагат по нашите пазари.

Ако сте избрали вече да засеете такъв сорт, трябва да знаете, че е предпочитан вариант да сеете в отделни саксии, таблички и подобни съдове, за да подготвите разсад. Сеенето може да започне към края на месец януари и да продължи до края на февруари месец.

Разсаждането на поникналите семена навън може да стане от двадесет и пети март до към двадесети април.

За добър резултат е необходимо да се спазят следните дистанции, като от ред до ред се оставят около 70 - 80 сантиметра, а между всеки от разсадите около 30 сантиметра.

За да засеете един декар площ със семена на домати индетерминантни Опал БГ F1, ще са Ви нужни едва около 15 до 20 грама.

Характерното за плодовете е, че нямат зелени пръстени, тежат около 180 до 200 грама, дават сравнително големи плодове.

Едно от основните предимства на сорта е неговата висока устойчивост на високи температури. Поради тази причина се цени високо от производителите в Сандански, Пловдив, Първомай, Ямбол и др. южни места в България.

Понеже доматите от сорт Опал БГ F1 са идеални за промишлено производство, от тях може да се консервират домати, да се прави кетчуп и различни сокове. Обаче това изобщо не означава, че не може да го гледате в домашни условия, в собствената си градина.

Доста добър вариант е и огромно удобство тези домати да са Ви под ръка. През лятото ще може да си хапвате вкусния и апетитен домат, и в същото време може да подготвите зимнина, благодарение на вкусовите му качества и присъствието му във вашия двор.

Може да затворите цели домати в буркани, да консервирате изцеден сок от тях или пък да си направите домашна лютеница. Изборът е ваш, а възможностите са неограничени.

Много лесно приложение намира зеленчукът, тъй като се съчетава идеално с различни видове други зеленчуци. А като част от основни ястия се използва почти във всяка манджа, за която се сещате. За месни ястия, риба, дресинги, супи, сандвичи и много други, естествено най-полезен и вкусен е прясно нарязан.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране
Устойчивост на болестиФузариум, Вертицилиум, Тютюнева мозайка, Алтернария

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив