МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на зрял фасул Коко Бианко за зряло - отличен добив и вкус (нисък и безколов сорт)

Семена на зрял фасул Коко Бианко за зряло - отличен добив и вкус (нисък и безколов сорт) - Фасул (боб) семена с отлична цена: 4.90 лв.
Семена на зрял фасул Коко Бианко за зряло - отличен добив и вкус (нисък и безколов сорт)
6.50 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S005930

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 200 гр. семена на зрял фасул Коко Бианко за зряло.
  • Норма за сеитба: От 8 до 10 килограма за декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Ранна сеитба – 01.04 – 15.05., за втора култура – 1.08 – 20.08.
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: Наторена, дълбока и аерирана почва, редово, гездово или лентово, редовно напоявяне.
  • Вегетация: - От 75 до 80 дена.
  • Характеристики на плода: Зелени плодове с дължина 12 до 13 см, месеста структура.

semenata.bg прибави към богатия си каталог още един вид бобово растение. Семето, което добавихме, както и всички останали, е с изключително качество. Това е предпоставка за добиване на качествена продукция.

Сортът, за който ще Ви дадем повече информация са семена на зрял фасул безколов Коко Бианко от Италия. Невероятния сорт е изключително разпространен и популярен в родната си страна.

Както вероятно се досещате, отглеждането на сорта е за плодовете, представлявщи зелени по цвят шушулки, като вътрешността съдържа бели зрънца.

Бихте могли да ползвате плодовете в различни варианти в кухнята. Различни ястия можете да измислите и направите със зеленчуковите шушулки.

Зеленчуковите продукти на фасула сорт Коко Бианко за зряло са страшно популярни, заради здравословните вещества, съставящи шушулките и зрънцата. Едни от витамините, които ще усвоите от фасула са В, С. Други полезни вещества са мазнините, белтъчините, захарите. Минералните съставки също не липсват, а напротив.

Много здравословен и полезен е фасулът зрял, вземайки всички тези качества предвид. Особена полза имат фасулчетата за вегетарианците и веганите, които ползват фасула за заместител на месните продукти.

Бихте научили много нови и нестандартни рецепти, ако се доверите на вегетарианците и веганите, като хора, ценящи предимно зеленчуковите продукти.

Културата е позната като топлолюбиво, светлолюбиво, влаголюбиво растение. Развитието й ще бъде в идеална среда, ако климатът е мек, влажен и прохладен.

Вегетационният период на зрелия фасул Коко Бианко продължава от 75 до 80 дена. Особено през този период осигурете съответните грижи за младите растения.

По време на вегетацията оплевявайте, окопавайте и поливайте редовно.

За засяване на 1 дка място са необходими от 8 до 10 килограма семена на фасул за зряло Иголомска. Това е ориентир за вас, като бихте могли да определите какво количество ще е нужно за вашето избрано място.

Засяването на семенцата осъществете от началото на пролетния април до края на топлия май. Ако засявате за лятото, засявайте през август – 01.08 – 20.08.

При сеитбена процедура пролетно време, очаквайте добивите летните юни, юли.

При сеитбена процедура летните месеци, добивите ще са през септември, октомври.

Почвите, където засявате семенцата зрял фасул, изберете дълбоки и обогатени. Ако земята не е особено богата, бихте могли да ползвате подходящо избрани торови смеси. Така ще подпомогнете правилното израстване и развитието на фасула.

Начините на засяване биха могли да са на редове, на гнезда. Засявайки на редове, спазете следното – от ред до следващо оставяйте около 90 сантиметра, от растение до следващо – около 60 сантиметра.

Зрелите фасули Коко Бианко имат нужда от повече вода, когато настъпи самият цъфтеж. Така че, тогава осигурете достатъчно влага.

Шушулките, които образуват растенията представляват дълги плодове, цветът на които е зелен. Структурата им е доста месеста, а дължината на шушулките стига до 12 – 13 сантиметра.

Семена
Кога се засяваАприл, Май, Юни, Юли
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаМай, Юни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаБял, Зелен
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив