МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на ряпа бяла с лилаво - пикантна и полезна

Семена на ряпа бяла с лилаво - пикантна и полезна - Репички и ряпа семена с отлична цена: 2.20 лв.
Семена на ряпа бяла с лилаво - пикантна и полезна
2.40 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S011012

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 12 гр. семена на ряпа бяла с лилаво има в една опаковка.
  • Норма за сеитба: Обикновено ряпата се засява с норма на декар от 0,500 до 0,800 кг семена.
  • Реколта: - 
  • Период на сеитба: Май - Август.
  • Период на разсаждане: Засява се директно на постоянно място.
  • Схема на отглеждане: 70/30 см. В богата почва с добро, постоянно напояване.
  • Вегетация: От 40 до 60 дена.
  • Характеристики на плода: Едър кореноплод с овална форма, оцветяването е бяло с лилаво. Много интересен вкус - леко лютив с наситен характерен аромат.

Следващото предложение от градински онлайн център semenata.bg са семена на бяла ряпа с лилаво. Характерното за този сорт е, че кореноплодът му е доста едър, с овална форма, а оцветяването е бяло с лилаво. Това я прави интересна и интригуваща, а вкусът и е леко лютив, така че любителите на по-пикантните храни я обожават.

Друго доста привличащо почитателите на вкусната и сочна ряпа е високото съдържание на етерични масла. Ряпата е ароматна и леко лютива.

Понеже ряпата като зеленчукова култура не обича особено високите температури и засушаването, семената й се засяват най-често към средата на юли до към средата на август. Минералните вещества и съдържанието на витамини на бялата ряпа с лилаво предразполага организма към добре работещ метаболизъм и ускорява работата на храносмилателната система.

Зимната ряпа с лилаво и бяло е устойчив зеленчук. Съхранява се успешно по време на студовете. По този начин получавате възможност за присъствие на зеленчук през зимата, което е доста важно при отсътвие на източник на витамини. Ряпата съдържа ценни вещества и благодарение на времето, пре което се отглежда, имате достъп до тях, когато зеленчуците са сравнително малко. За да я опазите за зимата, може да я сложите в пясък или да я разделите със слама.

За площ от един декар, ще са Ви нужни около 0,500 до 0,800 килограма семена на бяла ряпа с лилаво зимна.

Много важно при отглеждането на тази екстравагантна ряпа е да съобразите почвата, в която ще расте. Условието е да е обогатена с хранителни вещества и рохкава. Трябва да следите за редовно осигуряване на влажност, за да не изсушите кореноплодните. След като се покажат младите кълнове, ще се наложи да ги поразредите на разстояние 30 см едно от друго, за да имат нужното пространство да се оформят. Вегетационният период на бялата ряпа с лилаво е от 35 до 55 дни.

Сега любителите на зимните полезни и вкусни салати ще се зарадват от следващата рецепта в състава, на която основна е бялата ряпа с лилаво.

Какво ви е необходимо?

Една зимна бяла ряпа с лилаво, два или три моркова, връзка магданоз, глава целина. За овкусяване – ябълков оцет, за предпочитане естествено приготвен, сол и малко 5-6 супени лъжици зехтин.

Ето как да приготвите полезната салата с приятен вкус и аромат.

Ряпата се измива добре и се настъргва в голяма купа на средно ренде. Морковите се обелват и се настъргват на същото ренде. Следващото за настъргване е главата целина, тя може да се настърже на по-ситно. Надребнявате магданоза, овкусявате със зехтин, сол и оцет, обърквате и може да сервирате.

Семена
Кога се засяваЮли, Август
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаСептември, Октомври
Цвят на плода/цветаБял, Лилав, Смесени цветове
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоДо 10 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив