МЕНЮ
КОШНИЦА

Сортови семена на зеле червено - вкусен средноранен сорт с екзотичен цвят

Сортови семена на зеле червено - вкусен средноранен сорт с екзотичен цвят - Зеле семена с отлична цена: 1.50 лв.
Сортови семена на зеле червено - вкусен средноранен сорт с екзотичен цвят

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 5 гр. (1000 - 1350 бр. семена на червено зеле има в една опаковка)
  • Норма за сеитба: 60 - 70 гр./дка.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: 20.01 - 10.02; 25.04 - 10.05; 05.05 - 15.05
  • Период на разсаждане: След преминаване евентуални слани.
  • Схема на отглеждане: Може да го отглеждате в оранжерии и на открито при следната схема 60/30-40 см.
  • Вегетация: От 110 до 120 дни.
  • Характеристики на плода: Един наистина страхотен сорт червено зеле. Oбразува зелки със сферична форма, стегнати, леко лъскави с екзотичен тъмновиолетов цвят. Едрината на плода е средно 2 - 2,5 кг със страхотен вкус и приятен зелев аромат.

Засейте семена на червено зеле , поръчвайки ги сега от градинарски магазин semenata.bg. Този ранен сорт зеле е от семейство Кръстоцветни. Готовите зелки са с тегло около 2,5 килограма. Името им подсказва и цвета на зеленчука, в гамата на червения цвят, по-точно с виолетов оттенък.

Ето няколко съвета за засяване семената на червеното зеле, които онлайн магазин semenata.bg представя. Производството на зеленчука може да е на няколко етапа - ранно, средно и късно. За ранно производство засяването на семето се извършва в периода от 20.01-10.10, за средно – 25.04-10.05, за късно – 05.05-15.05

Отглеждането на може да бъде както в оранжерии, така и на открито. Трябва да знаете, че засяването на открито става след пренимаване на опастността от евентуални слани. Така, че преценето времето на поставяне на семената в земята.

За да сте сигурни, че зелето в червен цвят ще се покаже навреме и ще се развие нормално, спазете следното. Дълбочината на която да поставите семенцата да е между 1 и 1,5 сантиметра. За покълването на семето от червено зеле са нужни минимум 9 градуса по Целзий.

При засяване в редове необходимото разстояние, което се оставя между редовете е около 60 сантиметра. А между самите растения – 30 или 40 сантиметра.

Вегетационният период в случая е от 110 до 120 дни. След като са готови, зелките стават големи и едри, с тъмен виолетов цвят, с крехки листа. Самата зелка е здрава и плътна, затова и теглото й е сравнително голямо.

Това, което отличава червеното зеле от сортa от бяло главесто зеле е високото съдържание на витамин А. Разбира се това не е единствения витамин в състава на приятната червена зелка. Ще се радвате още на витамини С и К, желязо, много минерални съставки. Ниската калоричност на зелето в червено е предпоставка за използването на зеленчука в много хранителни диети.

Основно се консумира в прясно състояние. Във вид на салата, варено, печено. Много добре се комбинира с други зеленчуци, особено ако е задушено със свинско или телешко месо.

Прекрасният му виолетов цвят пък го прави подходящ съюзник в украсата на различни основни ястия.

Много популярна е комбинацията на червеното зеле с ябълки. От съчетанието на плод и зеленчук се получава силно хранителна и витаминозна салата. Витамините, който ще поемете ще освежат и тонизират организма Ви, а освен здравословната полза, ще се насладите на прекрасен вкус.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив