МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на зеле Марлу F1 (Marloo F1) с глави 3 - 5 кг - перфектно за кисело зеле и свеж пазар

Семена на зеле Марлу F1 (Marloo F1) с глави 3 - 5 кг - перфектно за кисело зеле и свеж пазар
Семена на зеле Марлу F1 (Marloo F1) с глави 3 - 5 кг - перфектно за кисело зеле и свеж пазар
16.80 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SAKA027

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: Семена на вкусно зеле Марлу F1 (Marloo F1) може да закупите онлайн в оригинални разфасовки на Саката Япония - 1000 бр. семена, 2500 бр. семена и 10 000 бр. семки.
  • Норма за сеитба: -
  • Реколта: Късният японски хибрид дава богата реколта от вкусно зеле, с високи устойчивости и страхотен вид, подходяща за консумация, както в свежо състояние, така и в кисело.  
  • Период на сеитба: Марла F1 е късен сорт, подходящ за късно есенно производство. Периодът, в който трябва да засадите семенцата за късна сеитба е от средата на месец юни до средата на месец юли.
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: -
  • Вегетация: Вегетационният период на хибрида Марлу има продължителност от около 90-100 дни.
  • Характеристика на плода: Марлу F1 е късен сорт зеле, тип Тенасити, който притежава много добър пазарен вид. Главите на зелките са едри, от 3 до 5 кг, като тази големина варира в зависимост от условията за отглеждане и гъстотата на посева, който е направен. Цветът на зелките е зелен, със син оттенък. Растението е здраво, а консистенцията на зелето – крехка. Освен със страхотен външен вид, зелето се характеризира и с много добър вкус, както и типичния зелев аромат. Сортът проявява висока резистентност на Fusarium и Xanthomonas – опасни гъби и бактерии, които могат да увредят и дори спрат растежа на зеленчуците. Много добра съхраняемост. Подходящ за свежа консумация и за кисело зеле.

Представяме ви висококачествени семена на зеле Марлу F1 – най-новият продукт, предоставен ни от световноизвестната японска фирма Саката. Хибрид, който се отличава с атрактивен пазарен вид и страхотна високодобивност.

Марлу F1 е зеле тип Тенасити, едроплоден сорт, отново дело на фирма Sakata, но Марлу впечатлява с по-голяма едрина на главите и сравнително по-изравнен посев. 

Този хибрид е подходящ за късно есенно производство, като се характеризира с много добра реколта от зелени на цвят глави, с лек син оттенък. Едрината им варира от 3 до 5 кг, като тази големина се определя от условията на отглеждане и едрината на посева. 

Консистенцията на зелето е крехка, с нежни вътрешни листенца, вкусът – автентичен, а ароматът – подчертан зелев.

Хибридът, с атрактивен пазарен вид, притежава високо съдържание на важният за организма Витамин C и се определя, като перфектен вид за прясна консумация и за направата на автентичното за българската кухня – кисело зеле.

Късното зеле Марлу F1 проявява висока устойчивост към Xanthomonas – бактериално увяхване и Fusarium – фузарийно увяхване, резистентности, които правят растението много по-силно и здраво. 

В допълнение на добрите си устойчивости, хибридът е снабден с впечатляващата съхраняемост, при отглеждането на зелето на открити площи.

Може да откриете най-новият хибрид на Саката - страхотният късен сорт зеле Марлу F1 в нашия онлайн магазин, като част от селекцията ни подбрани продукти от японската фирма.

Семена
Кога се засява
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/Беритба
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив