МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на Ергенско зеле - сорт с компкатна и много плътна зелка

Семена на Ергенско зеле - сорт с компкатна и много плътна зелка
Най-продаван
Семена на Ергенско зеле - сорт с компкатна и много плътна зелка
1.20 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: OPAL369

Опции

Купи
  • Разфасовка: Семена на Ергенско зеле може да закупите онлайн от магазин Semenata Shop в разфасовка 5 гр. (около 1000 бр. семена).
  • Норма за сеитба: Подходящата норма за сеитба на този сорт е 60-80 грама семе от Ергенско зеле на един декар земеделска земя. В 1 грам се съдържат около 200 броя семена.
  • Период на сеитба: Ергенското зеле е нов вид зеле, който е подходящ за средно и късно производство. Рзмножава се чрез разсад, който се създава през месеците май-юни и се засажда на постоянно месец юни – юли. Успешна е схемата на отглеждане - 70-50 см разстояние.  
  • Вегетация: Вегетационният период на високодобивния сорт има продължителност около 120 – 130 дни.
  • Характеристика на плода: Новият сорт от българския производител Опал Зи – Ергенско зеле притежава много вкусни зелки, с апетитен вид. Главите са средно големи, с перфектна плътност и отлична компактност. Средното тегло на зеленчука е около 3-4 кг, а вкусът му е много сладък. Вътрешната част на зелката е бяла, много крехка и апетитно сочна. Този сорт е силно подходящ за производство на кисело зеле, защото вкисва много добре. С отличните си вкусови качества и страхотния си търговски вид, Ергенското зеле се използва за прясна консумация, консервиране и се цени от търговците при производство за свеж пазар.

Добавихме в нашия онлайн магазин семена на високодобивния сорт зеле - Ергенско зеле. Нов висококачествен вид, производство на българската фирма Опал Зи, със средно и късно зреене и отлични плодове.

Ергенското зеле е висококачествен сорт, който се характеризира с много сладък вкус. Сортът образува зелка със средна големина – около 3-4 кг., която е снабдена с отлична плътност и е изключително компактна. Вътрешността на сладкото зеле е бяла на цвят, крехка и много сочна.

Това зеле е подходящо за средна и късна сеитба. Размножаването се случва чрез разсад, като благоприятният период на сеитба на разсада е през късната пролет – месеците май – юни. Готовият разсад е готов за пикиране на открито през юни – юли.

Нормата за сеитба на Ергенското зеле е 60-80 грама семена на един декар земеделска зема. Препоръчителната схема на засаждане е на 70-50 см разстояние между растенията.

Вегетационният период, или периодът на растеж и развитие при ергенското зеле има продължителност 120-130 дни. Сортът се характеризира с много високи добиви, които достигат средно до 6-8 тона сладки, тежки и плътни зелки на един декар земеделска земя.

Ергенското зеле, с перфектната си сочност и сладък вкус, е отличен избор за прясна консумация, както и за консервиране. Едно от основните му предимства, е че вкисва отлично. Качество, поради което този сорт е силно предпочитан за производство на кисело зеле.  

Семена
Кога се засяваМай, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаСептември, Октомври, Ноември
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив