МЕНЮ
КОШНИЦА

Качествени семена на Брюкселско зеле Mezzo Nano

Качествени семена на Брюкселско зеле Mezzo Nano - Брюкселско зеле семена с отлична цена: 3.20 лв.
Качествени семена на Брюкселско зеле Mezzo Nano
3.50 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S00D242

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 8 гр.
  • Норма за сеитба: 60 до 70 грама семе от зелето Брюкселско за декар площ.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: От 20.01 до 10.02 за ранно производство, средно 25.04. - 10.05 и късно 5 - 15 юни.
  • Период на разсаждане: Разсада се изнася на открито след сланите. Обикновено в началото на април.
  • Схема на отглеждане: Брюкселското зеле отглеждайте редово - 60/30-40 см.
  • Вегетация: 150 - 165 дни.
  • Характеристики на плода: Сорта е изключително вкусен. Образува множество зелчици с дребна форма (размери от 2 до 2,5 сантиметра), приятно апетитен зелен цвят. Брюкселските зелчици са изключително хрупкави и много вкусни.

Едно ново и свежо предложение от онлайн магазин semenata.bg. Семена на Брюкселско зеле - един изключително вкусен сорт.  Зеленчукът е оформен в малки симпатични глави, с хрупкав вкус и прекрасен свеж зелен цвят. Растението е неизчерпаем източник на полезни качества, а формата и размера му са впечатляващи, което води до честата употреба на зелето в различни ястия.

Като казваме малки глави, имаме предвид размери от два до два и половина самтиметра, но пък малкият им размер се тушира от многобройните зеленца, които се оформят при добро отглеждане.

Интересният зеленчук, въпреки, че е все още нов на бърлагрския пазар, заедно с броколите и карфиола, доста бързо се налага като един от най-търсените, заради вкуса си и начина, по който изглежда. Растението се отглежда в перидо от две години. Първата година достига към 60 сантиметра височина на стеблото, и както споменахме много на брой дребни зелки. Втората година на Брюкселското зеле е отредена на събирането на семе от него. Това се случва след като оставите зелките, стеблата им цъфтят и от там събирате семенцата.

За да отгледате едно стабилно и добре оформено Брюкселско зеле е добре да знаете някои неща, които ще са Ви в помощ. Например, че семената на зеленчука се засяват в дълбоки, добре подхранени почви, като е добър вариант да се наторяват допълнително, съответно с био и минерални торове.

Полезна информация за Вас може да е следното, за да засеете площ от един декар, са необходими олоко 60 до 70 грама семена на Брюкселско зеле. Може да имате предвид, че вегетационният период на зеленчука е дълъг (150 - 165 дни).

Засяването се осъществява посредством разсад. Разстоянието, на което се поставя разсадът е малко по-голямо 70 сантиметра м/у редовете и около 30 - 40 см м/у растенията в ред. Важно е да осигурите слънчево място на зелето от Брюксел, защото не обича да е засенчено.

Важно за отглеждането на добро количество и качество на Брюкселски зелки е това, че за да се развиват добре е необходимо върхът на стеблото да се отчупва, за да не расте на височина.

По време на израстване на растенията трябва да обработвате почвата, като я оставяте рохкава, поливайте редовно, за да не оставите зеленчуците сухи.

В кулинарията Брюкселското зеле добре се съчетава с кестени, сметана, бекон, естествено и с други видове зеленчуци. Аранживорката на ястията с интересния зеленчук не подлежи на никакво съмнение. Освен в салати в съчетание със зеленчуци и комбинацията с бекон и сметана, зелето се получава доста добре панирано.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив