МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на захарно цвекло Пещера - уникален сорт с висок добив

Семена на захарно цвекло Пещера - уникален сорт с висок добив
Семена на захарно цвекло Пещера - уникален сорт с висок добив
2.80 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: OPAL367

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семенаСемена на захарно цвекло Пещера се предлагат в разфасовка 25 гр.
  • Норма за сеитба: Нормата за сеитба при сеене на този сорт захарно цвекло е 0,8 – 1 кг. семе Пещера на един декар земеделска земя.
  • Реколта: Реколтата е готова за прибиране през Септември – Октомври.
  • Период на сеитба: Благоприятният период за засяване семената на захарното цвекло Пещера е от 10 Март до 10 Април. Препоръчително е да сеете семената на зеленчука на 3-5 см дълбочина в почвата.
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: Успешната схема на сеитба и отглеждане на реколтата е редовата сеитба. Разстоянието между редовете трябва да е 45 - 60см и 10 - 12см между растенията вътре в реда. 
  • Вегетация: 160 - 200 дни.
  • Характеристика на плода: Захарното цвекло Пещера е кореноплодно растение. Притежава един основен кореноплод и много странични разклонения.Той е най-сладкият зеленчук, със захарно съдържание 15-20 %. 

Представяме Ви поредното ни попълнение към кореноплодните растения – семена на захарно цвекло Пещера. Може да откриете семената на най-сладкият зеленчук в нашия онлайн магазин, в опаковка от 25 грама. 

Семената на захарното цвекло Пещера се засяват редово, в периода от средата на месец март до средата на месец април (10 март – 10 април). Трябва да сеете семената на 3-5 см дълбочина в почвата. Правилната схема за тяхното сеитба и отглеждане е 45-60 см разстояние между редовете и 10-12 см между самите растения вътре в редовете.

Реколтата е готова за прибиране през есента, месец Септември – месец Октомври. 

Захарното цвекло е двугодишно кореноплодно растение. Известно е с високото си съдържание на захари и невероятните си лечебни свойства. Съставен е от кореноплод и странични разклонения. 

Кореноплодът на цвеклото е богато на витамин C, докато листата съдържат високо количество друг важен витамин – витамин А. В състави си, културата е обогатена с важни минерали, като калий, фосфор и манган. В захарното цвекло се съдържа и Фолиева киселина, която се използва като мощен антиоксидант.

Кореноплодната култура е много популярна със страхотните си лечебни свойства. 

Още в древността захарното цвекло има широко приложение при лечението на различни болести. Притежава страхотно пречиствателно действие, като успешно помага на организма да се оттърве от излишните токсини. Страхотен помощник при лечение на треска, запек и главоболие. 

Захарното цвекло е считано за най-сладкият зеленчук, като съдържанието му на захар е 15-20%.  Въпреки това, сладкият зеленчук е нискокалоричен.

Семена
Кога се засяваМарт, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаСептември, Октомври
Цвят на плода/цветаЖълт
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностДвугодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостЗимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаКонсервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив