МЕНЮ
КОШНИЦА

Оригинални семена на жълт домат Златиста - страхотно качество и неповторим вкус

Оригинални семена на жълт домат Златиста - страхотно качество и неповторим вкус - Домати семена с отлична цена: 1.80 лв.
Оригинални семена на жълт домат Златиста - страхотно качество и неповторим вкус
2.20 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: VSG0359

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 50 бр. семена на жълт домат Златиста има в една опаковка
  • Норма за сеитба: От 15 до 20 грама на декар при приготвяне предварително на разсад.
  • Реколта: От 6 до 7 тона от декар.
  • Период на сеитба: През март и през април.
  • Период на разсаждане: През май и през юни.
  • Схема на отглеждане: Златиста е домат, който се отглежда на колове едностъблено при схема 80/35-40 см, образува 6-8 съцветия, на които се образуват по 8 - 10 цвята. Отглеждат се на открито в градини и дворове, подходящи са за отглеждане в саксии и сандъчета.
  • Вегетация: - 
  • Характеристики на плода: Доматите са с изключително интересна форма - яйцевидна със заострен връх (наподобяват лимон). Отвън са оранжево - жълти, а вътрешната им част е ярко лимонено жълта. Средно едри са (тегло около 100 - 120 гр.) със страхотни вкусови качества.

Семената на жълтият домат Златиста са едно от най-атрактивните предложения в онлайн център градински semenata.bg, който винаги е на разположение на настоящите ни и бъдещи клиенти.

Доматите от типа Златиста за от среднозрелите сортове и растат свободно във височина.

Имат мнозина почитатели сред професионалните зеленчукопроизводители и сред любителите, а и в кулинарията и в търговската сфера. Всичко това е както поради необичайните им жълто-оранжеви разцветки, така и поради страхотните им вкус и аромат.

Заради характерните си жълто-златисти цветове и вкуса те се използват широко при направата на разнообразни салати. Причудливите цветови съчетания, в които влиза доматът Златиста в комбинация с друг зеленчук, правят всички тези салати радост и за окото.

Друг голям плюс за домата жълт от сорта Златиста е и фактът, че те са много силно устойчиви на редица характерни заболявания по доматите, от които страдат много от останалите сортове,това са тютюнева мозайка, вертицилиум и фузариум.

Тази чисто нашенска качествена разработка е сравнително нова и фигурира в сортовите листи и на пазара у нас и в чужбина едва от 2015 г.

Специалистите от екипа на магазин онлайн semenata.bg напомнят, че за 1 декар производствена земя стигат едва от 15 до 20 грама семе на жълт домат от типа Златиста.

Сее се обичайно и при оптимални условия в периода март-април.

Разсаждането навън на постоянното им място на предварително подготвените разсади се извършва през периода май-юни, след като е отминала опасността от пролетните слани.

При това е нужно да се остани разстояние от порядъка на около 80 сантиметра от ред до ред и около 35 - 40 сантиметра от растение до растение вътре във всеки един ред от насажденията с домати.

Реколта този вкусен български домат започва да дава от месец август и това продължава до последните дни на месец септември.

Доматът от типа Златиста се гледа на колове, редово. Той се гледа по едностъблената система при 6 до 8 от съцветията на растението.

Доматите от типа Златиста дават сравнително високи добиви при правилно обгрижване, поливане и наторяване, които могат да достигнат от 6 до 7 тона от всеки декар, сочи статистиката на semenata.bg.

Плодът е средно едър и тежи максимум от 110 до 120 грама всеки. Той е с жълто-оранжева окраска, достигаща златисти тонове, а месестата му част е оцветена в ярко жълто. Имат много характерни форми, напомнящи яйце, а връхната им част е заострена.

Семена
Кога се засяваМарт, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЖълт, Оранжев
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Декорация
Устойчивост на болестиФузариум, Вертицилиум, Тютюнева мозайка

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив