МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на жълто Кръмно цвекло - Жълт екендорф

Семена на жълто Кръмно цвекло - Жълт екендорф - Цвекло семена с отлична цена: 1.90 лв.
Семена на жълто Кръмно цвекло - Жълт екендорф
4.19 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: OPAL328

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: Семена на жълто кръмно цвекло Жълт екендорф се предлагат в разфасовка 25 гр.
  • Норма за сеитба: Нормата за сеитба на този сорт кръмно цвекло е 200-300 грама семена на Жълт Екендорф на 100 кв.м земеделска земя или 2-3 кг семена на един декар земеделска земя. 
  • Реколта: Добивите от жълтото кръмно цвекло Жълт Екендорф се прибират в началото на месец октомври.
  • Период на сеитба: Благоприятният период за сеитба на Жълтия Екендорф е от началото на месец март до средата на месец април. Препоръчителна е сеитба на семената на дълбочина 3-5 см.
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: Кръмното цвекло се сее по следната схема - разстояние между редовете 40-50 см и 30-40 см разстояние между растенията вътре в реда. При сеитба на температури между 18-22°C, семената на сорта поникват за период от 2 седмици. 
  • Вегетация: 40 - 70 дни.
  • Характеристика на плода: Жълт Екендорф е сорт кръмно цвекло жълто, познато още като листно цвекло, с цилиндрична форма на кореноплода и тъмножълта окраска. Използва се цялото растение, обикновено за фураж на животните.

Искаме да Ви представим най-новото попълнение към семена на кореноплоди в нашия онлайн магазин градински – семена на жълто кръмно цвекло Жълт Екендорф. 

Жълт Екендорф е сорт, който притежава главен кореноплод с цилиндрична форма, оцветен в тъмножълта окраска. Семената му се засяват от началото на месец март до средата на месец април, на дълбочина в почвата около 3-5 см. Схемата на сеитба е следната - семената на цвеклото се засяват на редове, с разстояние между редовете 40-50 см и разстояние между растенията вътре в реда -  30-40 см.

При оптималните температури от 18-22°C, семената на кръмното цвекло Жълт Екендорф покълнват за период от 10-14 дена. 

По време на вегетационният период, културата трябва да се полива редовно. Попринцип кръмното цвекло е зеленчук, която изисква влага и вирее добре само при поливни условия.  Освен от вода, културата се нуждае и от хранителни вещества, затова не трябва да пренебрегвате похдранването (торенето) . Много важно е и да следите за болести и вируси по растенията,

Кръмното цвекло е двугодишно растение, което през първата година образува своят кореноплод, а през втората – семена. То се състои от основен корен и странични коренови разклонения, които завършват с коренови власинки. 

Листата на кръмното цвекло са месести, с гладка или намачкана повърхност и форма, която може да варира от овална до сърцевидна. 

Кръмното цвекло, познато още и като листно цвекло, също като червеното цвекло, намира широко приложение в кулинарията. Листното цвекло става една перфектна добавка към салати, супи и много други ястия.

В кореноплода на листното цвекло, вид Жълт Екендорф има съдържание на сухо вещество около 15 - 17 %, от които захар - 8 - 10 %.

Семена
Кога се засяваМарт, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август
Цвят на плода/цветаЖълт
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностДвугодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Фураж

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив