МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на жълти патисони - ароматните и вкусни тиквички

Семена на жълти патисони - ароматните и вкусни тиквички - Тиквички семена с отлична цена: 1.50 лв.
Семена на жълти патисони - ароматните и вкусни тиквички

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 2 гр. (около 12 - 16 бр. семена на жълти патисони има в опаковка).
  • Норма за сеитба: От 250 до 450 грама семена за декар място.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Април месец.
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: На открити пространства.
  • Вегетация: Берат се през юли месец.
  • Характеристики на плода: Кръгла и сплескана форма, жълти цветове на плодовете.

Онлайн магазинът semenata.bg ще запознае своите настоящи и бъдещи клиенти и читатели със следното попълнение на каталога си. Предложението, което добавихме е на интересните с формата си тиквички - семена на патисони жълти. Първото, което прави впечатление в сорта, са симпатичните форми. Естествено, наименованието подсказва цветовете на самите тикви – жълти.

Плодовете се славят със своята крехкост и силен аромат. Сладостта им също не за подценяване, напротив, атрактивните тикви са много сладки и вкусни. Плодовете са готови за обиране през летния период. Тогава тиквите са най-крехки. Оставяйки ги да прораснат, тиквите наедряват, като повърхността става твърда. Тези по-едри тикви бихте могли да съхраните за зимния период.

Засяването се осъществява през пролетния април – от двадесето до тридесето число на месеца. Сеитбената процедура е директна, самият период е удачен, защото температурите са вече постоянно положителни. Късния април е характерен и с това, че опасността от евентуални слани вече е преминала. Така, семенцата е успеят да се развият в правилната среда и няма да бъдат „попарени“ от студени фронтове.

Като дълбочина в земята, семенцата се поставят на пет до шест сантиметра. Схемата на засяване на семена от патисон жълт е следната – от ред до ред оставяйте 95 сантиметра, от растение до следващо – 50 сантиметра. Това е изпитан начин за сеитба. Оставеното пространство осигурява място за развиване на бъдещите тикви.

Може би вече разбрахте, че за гледане на този сорт не са необходими предварително приготвени разсади, а засяване чрез директен подход.

Като минимум, за изникване на семето, са нужни десет градуса. Това отново ни връща към факта за засяване семето пролетта.

Сорт Жълт Патисон от семена по произход е френски вид тиква. Както всички видове тикви обаче и този сорт събира в себе си множество полезни съставки. Витаминозните вещества са в изобилие. Минералните съставки също не са в излишък. Така, че освен, че привличат с външен вид, те са полезна и здравословна храна.

Бихте могли да хапвате тиквата по различни начини. Много удачно е да напълните тиквите и д ги сервирате цели. Така ще поднесете на семейството и приятелите си една стойностна и красива гозба. Бихте могли да напълните тиквите с различни зеленчуци. Можете и да направите съчетание с някакъв вид месо.

Интересните форми на плодовете бихте могли доста успешно да ползвате за декориране и аранжировка на градината си. Оранжевите цветове ще отворят и освежат изключително градинските ви места. Формите ще дадат нов, цветен и красив аспект.

Както споменахме оставените да прораснат плодове на жълтите патисони, бихте могли да съхраните през студените дни. Единствено е нужно да ги отделите на подходящо сухо, хладно място., защитено от влажност и вятър.

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив