МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на светло жълта камба пипер Белинда - тип Долма много родовита и устойчива

Семена на светло жълта камба пипер Белинда - тип Долма много родовита и устойчива - Пипер (чушки) семена с отлична цена: 1.60 лв.
Семена на светло жълта камба пипер Белинда - тип Долма много родовита и устойчива
2.40 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SUP0052

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: Тези семена на светло жълта камба пипер Белинда тип Долма се предлагат в разфасовка 2 гр. (около 240 - 300 бр. семки в пакет).
  • Норма за сеитба: Подходящата дозировка за този ранен сорт камби е 150-180 грама семенца на сорта Белинда на един декар земеделска земя. В 1 грам от семенцата се съдържат 120-150 зърна.
  • Реколта: Белинда е високодобивен сорт пипер тип Долма, който дава богата реколта от големи, месести и много сладки камбички. 
  • Период на сеитба: Белиндата е ранен сорт чушка. Благоприятният период за сеитба на семената й е през месец февруари – от 1 до 20 февруари.  
  • Период на разсаждане: - 
  • Схема на отглеждане: Може да отглеждате светло жълтите сладки камби Белинда както на открито поле, така и в оранжерии. 
  • Вегетация: Вегетационният период е около 140-150 дни. Препоръчително е по време на вегетацията да осигурите около 20-25 см разстояние между растенията и 50-60 см между отделните редове.
  • Характеристика на плода: Белинда е качествен сорт, който ражда вкусни и големи пиперки. Средната големина на плода е 100-140 грама, при отглеждане на открити площи достига, а 150-180 грама - при отглеждане на закрито. Камбичките са месести и сочни и притежават страхотен търговски вид. Самите плодове имат гладка повърхност, с 3 или 4 върха. Цвета им е светло жълто зелен до светло жълт в ботаническа зрялост.

Поредното попълнение специализиран онлайн магазин Semenata Shop и към подбраната ни селекция на качествени продукти на Супериор, са семенa на светло жълта камба Белинда. Поръчайте още сега този високодобивен и висококачествн сорт, за да се насладите на вкусните плодове и да се възползвате от полезните им свойства. 

Този сорт пиперки е много родовит, дава възможност да бъде отглеждан както на открити площи, така и в закрити територии – в оранжерии. Благоприятните температури за засяване на семенцата са между 18°С и 32°С. Когато сеете семенцата на чушлетата на температури от 12 °С, периодът, от който растението се нуждае, за да поникне е 56 дни, а при същото сеене на 22°С, това време е 22 дни.

Растението на камбата жълта Белинда е много силно и дава реколта от големи и сладки плодчета. Средната големина на камбите, при външно отглеждане е от 100 до 140 грама, а при отглеждане в оранжерии – от 150 до 180 грама.

Долмата има страхотен външен вид, като младите пиперки са оцветени в светло жълто зелено, а когато достигнат своята ботаническа зрялост, цветът им светло жълт. Плодчетата им са гладки, с три или четири върха, а вътрешността им е месеста и много сочна.

Този впечатляващо добре изглеждащ сорт камба, проявява много висока резистентност към болестите, които спохождат зеленчуци и в много от случаите са причината за тяхното унищожаване. 

Семена
Кога се засяваФевруари
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август
Цвят на плода/цветаЖълт, Зелен
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив