МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на екзотични домати Тигерела - кордонен сорт с къса вегетация

Семена на екзотични домати Тигерела - кордонен сорт с къса вегетация - Домати семена с отлична цена: 2.20 лв.
Семена на екзотични домати Тигерела - кордонен сорт с къса вегетация

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 0,5 гр. (125 - 175 бр. семена)
  • Норма за сеитба: От 30 до 40 гр./дка чрез приготвяне на разсади.
  • Реколта: Високи добиви.
  • Период на сеитба: Ранна сеитба – 20.01 – 25 .02, средна – март, късна – 25.04 – 10.05. 
  • Период на разсаждане: След края на месец март.
  • Схема на отглеждане: На открито или в оранжерии (кордонен сорт).
  • Вегетация: 55-75 дни.
  • Характеристики на плода: Кръгъл плод, наситен червен цвят с оранжеви ивици (Известни като Тигрови домати или домати тип Зебра). Страхотен вкус и аромат.

Онлайн магазин semenata.bg с радост Ви предоставя възможността да се сдобиете със семена на екзотични домати Тигерела, които са един доста интригуващ сорт домати. Това са семена на домат с екзотично и интересно име – Тигерела. Вече неминуемо сте направили предположение, че сортът Тигерела се слави с така наречената си атрактивна тигрова oкраска.

Плодовете представляват кръгли, наситено червени домати с ивици по тях, наподобяващи тигрова шарка. Нестандартен, екзотичен и интересен домат, който не остава незабелязан от изисканите готвачи. Използва се максимално начина, по който изглежда, съчетан в различни украси и салати, но остава и спомена за отличния му вкус.

Доста впечатляващо за този сорт домат – Тигерела е, че той е високо добивен и устойчив на болести. За хората, занимаващи се със зеленчукопроизводство това е доста добра причина да се спрат на сорта.

Семена на екзотични домати Тигерела известни като тигров домат могат да се засеят в оранжерия, парник за домати от всеки възможен тип, а и на открито. А може и да ги поставите в тунели за домати понеже са кордонен тип. Още един плюс за отглеждането.

Вегетацията на тигровия домат е от 55 до 75 дена. За да покълнат правилно сортовите семена на домат Тигерела, нужната минимална температура е 15 градуса. Относно височината им, те достигат 200 сантиметра, а широчината им е  50 сантиметра в диаметър.

Въпреки, че е устойчив на някои видове болести, екзотичния домат сорт Тиргела може да бъде няападнат от вредители като листни въшки например. Може да послушате специалистите и да направите така, че засяването семената на екзотичните домати да са в близост до мента, див лук или пък босилек. 

При този сорт домат, сеенето може да се направи на няколко етапа, според избора Ви на период на добив.

За ранен добив, е добре да сеете семената някъде от двадесети януари до двадесет и пети февруари. За средно-ранното им производство пък това става през целия месец март – от 1-ви до 30-ти. За късен добив от 25 – ти април до 10 – ти май.

За да засеете площ от един декар, ще са ви нужни около 30 – 40 грама сортови семена на томати тигрови, т.е. сравнително малко количество за голяма площ.

Засяването в редове става, като оставяте между тях разстояние от 80 до 120 сантиметра, а между самите разсади от 35 до 45 сантиметра едно от друго.

Тигерелата дава изключително добри добиви и при прохладно лято, което я прави предпочитан зеленчук за всеки производител.

Както споменахме вече, използването и в кулинарията е изключително - салати, дресинги, основни ястия. Съчетава се прекрасно с различни видове зеленчуци, месни продукти, риба. Украсата е неизменима част при приготвяне на специалитети, и като ефектен зеленчук, тук се появява и специалният директен сорт домат Тигерела.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаАприл, Май, Юни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаОранжев, Смесени цветове, Червен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Декорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив