МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена от едър розов домат Розалукс (Roza lux) - сорт изключително приятен вкус

Сортови семена от домати Розалукс (Roza lux) - Гигант с изтънчен вкус внушителни размери (нов за 2019 г) - Домати семена с отлична цена: 2.50 лв.
Семена от едър розов домат Розалукс (Roza lux) - сорт изключително приятен вкус

Опции

Купи

Розалукс (Roza Lux) е апетитен и високодобивен сорт розов едър домат, който присъства от съвсем скоро на българския пазар – от 2019 година. Качествата на този сорт розови гиганти са впечатляващи. 

Предназначен е за средноранно доматопроизводство. Растенията са директни, което означава, че семената, които се получават от добивът мога да се засеят за разсад през следващия земеделски сезон. Розалукс е индетерминантен сорт домати. Расте на височина неограничено, което изисква осигуряване на някакъв вид опора – колове или конструкции. 

Розовите гиганти на Розалукс имат страхотен вкус и аромат и завидни размери. Транспортират се с отличен успех, което им дава предимство пред други популярни едри български розови домати. 
Прилага се както парниково, така и полско отглеждане на Розалукс. 

При оранжерийно производство, стартирането на разсада се препоръчва в периода Януари – Февруари. Засейте семената на около 1 – 1,5 см дълбочина в рохкава пръст в работни саксии и поливайте редовно без да допускате засушаване.

Поддържайте температура над 15 С градуса, за да покълнат семената. При планирано отглеждане на открито разсадът се засява през Февруари – Март. Младите растения на Розалукс се засаждат в оранжерии през Март – Април. На открито растенията се засаждат в края на Април – Май. 

Розовите гиганти се отглеждат едноредово или двуредово в зависимост от възможностите и предпочитанията. Схемата за едноредовото засаждане е 80/40 см, а за двуредовото 80/55/40 см, с осигурени колове или конструкции. Растенията на

Розалукс са мощни и здрави. Растат с дебело стъбло и имат къси до средно дълги междувъзлия. Препоръчва се да се подхранват с подходящи био или минерални торове, които ще намерите на нашия сайт. Редовното поливане също увеличава реколтата и гарантира качеството на доматите. 

Реколтата, която ще получите от този сорт розов гигант ще ви зарадва с обли леко сплеснати домати, слабо оребрени. Преди да достигнат ботаническа зрялост доматите имат зелен пръстен разположен около дръжчената ямичка. При достигане на зрялост пръстенът изчезва, а доматите придобиват атрактивен наситено розов цвят и лъскавина. Теглото на гигантите достига около 350 – 800 грама. Доматите са многокамерни, сочни и плътни. Имат страхотни вкусови качества с приятен кисело-сладък вкус и неустоим аромат. Твърдостта на доматите ги прави много устойчиви на транспорт. Това качество на Розалукс печели голяма популярност на сорта както сред търговците на плодове и зеленчуци, така и сред земеделците. 

В 1 грам семена се съдържат около 300 – 380 броя, а за засяването на 1 декар площ трябва да приготвите 20 – 25 грама на декар. 

Розалукс са апетитен сорт за директна консумация в прясно състояние. Едрината им и страхотните вкусови качества ги правят предпочитан избор за трапезата на много домакинства за приготвянето на салати, специалиетите, гарнитури и други.

Гигантите се използват и в консервната промишленост за производство на кетчуп, сосове, консерви, доматен сок, пюрета, лютеница и много други. Устойчивостта им на транспортиране ги прави подходящи зеленчуци за износ.

Розалукс е сорт домати, които се цени високо от почитателите на домашно отгледани автентични едри розови градински домати. Балансираният им вкус и аромат ще ви доставят удоволствие с всяка хапка. 

Кои сортове розови гиганти бихте отглеждали в градината си? Нека ви помогнем в избора като ви предложим селекция от розови домати със завладяващ вкус и качества. 

Разфасовка / брой семена: 0,3 гр. (около 90 – 114 бр. семена), 1 гр. (около 300 - 380 бр.) или 5 гр. (1500 - 1900 бр. сортови семена на едрия розов домат Розалукс).

Норма за сеитба: 20 до 25 грама за 1 дка. земеделска площ.

Период на сеитба: Януари - февруари на закрито светло място или в оранжерия от израелски найлон за парник.

Период на разсаждане: От 15 април до 15 май навън.

Схема на отглеждане: Отглеждайте едър розов домат Розалукс едноредово 80/40 см, а двуредово 80/55/40 см. 

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август
Цвят на плода/цветаРозов
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив