МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на едроцветно Мушкато - специална селекция на Франчи Италия

Семена на Мушкато голям цвят микс - Мушкато семена с отлична цена: 4.50 лв.
Най-продаван
Семена на едроцветно Мушкато - специална селекция на Франчи Италия
5.00 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S003272

Опции

Купи

Палитра от цветове, които ще ви радват през цялото лято – това е най-малкото, което можем да споделим за този невероятен микс от семена на Мушкато с голям цвят Franchi. Красотата и лесното отглеждане и захващане са най-важните качества, които правят мушкатото толкова любимо и популярно цвете за украса на балкони, тераси и градини. Единствената особеност, която трябва да имате в предвид е, че растенията не са студоустойчиви. Насладете се на цветята през топлите месеци  и ги приберете вътре докато температурите навън са все още високи. Тази особеност на мушкатото идва от неговия произход, а именно слънчевата Южна Африка. Ботаническото име на цветето е Pelargonium zonale, което обединява над 400 сорта по света. В България цветето получава името си от начина, по който се развъжда, а именно достатъчно е резник или листо от растението да се мушне в почвата, за да пусне корен и да се превърне в ново растение.

Мушкатото едроцветно цъфти в разнообразие от цветове и палитри. Комбинацията от мушкатови семена, които ви предлагаме ще ви дарят с впечатляваща градина, обагрена в бяло, червено, розово и други. Цъфтежният период на мушкатото е от разгара на лятото, юли до късна есен преди минусови температури – ноември.

Как се случва отглеждането на мушкато от семена? Семената се засяват в началото на годината в периода януари – март. За да осигурите достатъчно място на растенията да се развиват оставете 30 - 40 см между семената. Поставете кашпите със семената на топло място – около 21 градуса, за да започнат да се развиват. Нужни са около 2 седмици, за да видите появата на първите растения.

Растенията достигат до около 30 см на височина, което го прави много подходящи за отглеждане на тераси и балкони.

Отглеждането на мушкатото е лесно. Изисква редовно поливане. Расте най-добре на слънчеви места в градината и балкони. Дългият период на растеж на цветето осигурява красота и обаяние на градините през по-голямата част от годината.

Мушкатото е непретенциозно към вида почва, но за отлични резултати използвайте нашата специална почва за цветя универсал.
Трябва ли да подхранвате мушкатото с торове? Желателно е да торите растенията със специализирани торове за мушкато и сакъзче. Специалните формули на торовете ще осигурят на растенията всичко, което им е нужно за обилен цъфтеж почти непрекъснато през цъфтежния период. За да подпомогнете цъфтежа е желателно да почиствате завехналите цветове. По този начин ще се стимулират образуването на нови цветове.

Мушкатото не е зимоустойчиво. Не бива да го оставяте навън през зимата, защото не понася отрицателни температури и ще загине. Растението е многогодишно и при подходящи грижи дълго ще краси дома и градината ви.

Как се съхранява мушкатото през зимата? Най-препоръчително е да поставите растението на хладно място, може и да е в тъмно помещение. Тези условия ще предизвикат преминаването на мушкатото в зимен покой, в който спира растежа му до промяна на условията и затопляне. В този период трябва да намалите поливането до около един път на 10 дни. Мушкатото може да се отглежда и като стайно растение, когато е време да се прибере вътре. Поставете го на хладно и светло място и го поливайте, когато почвата в саксията е суха.

Разфасовка: 0,2 гр. семена на едроцветно Мушкато от Франчи Италия се съдържат в една опаковка

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември
Цвят на плода/цветаМикс
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностМногогодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаДекорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив