МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на едроцветни Теменужки микс от Франчи

Семена на Теменужка с големи цветове микс - Виола семена с отлична цена: 4.50 лв.
Семена на едроцветни Теменужки микс от Франчи
5.00 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S003552

Опции

Купи

Кичест ароматен цвят с деликатни цветчета в пъстри багри – ако търсите цвете, което отговаря на всички тези качества, поръчайте си миксът от семена на теменужка с големи цветове (едроцветна теменужка) представена в каталога на Севън сийдс ООД. Каквото и да споделим за теменужката като причина защо да я отглеждате в градината или на балкона, ще е малко.

Това уникално и впечатляващо цвете притежава перфектната комбинация от деликатна красота, пъстрота, кичести цветове и аромат. В допълнение, теменужките са лесни за отглеждане и ще ви дарят с цвят и добро настроение в сезоните, когато най-много имаме нужда от това – есен - зима и ранна пролет. Латинското име на теменужката е Viola, а в България най-често се нарича теменужка, теменуга, виолетка. В миксът от семена, който ви предлагаме ще получите истинска палитра от цвят.

Семената са страхотен избор за впечатляваща украса на балкони и тераси, посадени в саксии и преливащи от цветове. Едроцветните теменужки са двугодишни растения и имат няколко цъфтежни сезона, както през есента, така и в началото на пролетта. Цвета се състои от 5 листенца с обла форма, оцветени в различни багри в зависимост от сорта. Съществуват стотици сортове виоли. Цветето се селектира от 19 век. Новите сортове теменужки са все по-кичести, с все по-впечатляващи багри и устойчивост на климатични условия и вредители. Ароматът им е прекрасен и завладяващ.

Семената се засяват през лятото – юни - юли. В края на лятото растенията се разсаждат на мястото, на което искате да ги отглеждате. Трябва да оставите около 20 - 25 см между растенията. Семената на Viola едроцветна покълват за около 2 седмици. Теменужките трябва да се поливат умерено и редовно. Преполиването и засушаването увреждат растенията и могат да доведат до загиването им.

Едроцветните теменужки обичат слънчевите места, но трябва да се предпазват от преки слънчеви лъчи. Оптималните условия за тях биха били места със западно или източно изложение, където ще получават няколко часа умерена слънчева светлина. Виолата е студоустойчиво растение. Няма нужда да прилагате специални грижи за цветето през зимата. Растенията благоприятстват най-много от плодородни почви. Ако се отглеждат в саксия или в по-бедни почви, трябва да осигурите редовно подхранване със специализирани минерални торове.

Теменужките трябва да се засаждат в достатъчно дълбока саксия – поне около 30 см. Те се съчетават страхотно с много други растения, които цъфтят през същия сезон или зелени растения. Например, комбинациите от иглики и теменужки ще превърнат градината ви в жива картина в най-красивите цветове. Съчетават се още с лалета, нарциси, зюмбюли, мускари и други пролетни цветя. Виолите трябва да се засадят в земята поне месец преди началото на големите студове. По този начин се осигурява време на растенията да се адаптират към условията.

Красотата на теменужките вдъхновява не само градинарите, но и артисти в различни сфери на изкуството. Създават се невероятни картини, пана, фотографии и много други с образа на Виола. Цветовете на растението могат да се съхранят чрез различни методи и да се използват за декорация. Най-често се изсушават сато се притискат плътно между листове хартия в продължение на седмици. Изсушените цветове се използват за създаване на картички, декорации и дори орнаменти за елха.

Разфасовка: 1 гр. семена на едроцветни Теменужки микс се съдържат в опаковка, представена в каталога със семена на цветя микс на Севън сийдс ООД

Семена
Кога се засяваЮни, Юли, Август, Септември
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаМарт, Април, Май, Юни
Цвят на плода/цветаМикс
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностДвугодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостЗимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаДекорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив