МЕНЮ
КОШНИЦА

Български семена на едри сортове домати Розова Магия

Български семена на едри сортове домати Розова Магия
Български семена на едри сортове домати Розова Магия
Български семена на едри сортове домати Розова Магия
Най-продаван
Български семена на едри сортове домати Розова Магия
Български семена на едри сортове домати Розова Магия
Български семена на едри сортове домати Розова Магия
Български семена на едри сортове домати Розова Магия
1.60 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: OPAL436

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 0,2 гр. (около 50 - 60 бр. семена на едри сортове домати Розова Магия), 1 гр. и 5 гр. 
  • Норма за сеитба: От 20 до 25 грама за 1 декар.
  • Реколта: От 10 до 12 тона от декар.
  • Период на сеитба: През февруари и март в оранжерии.
  • Период на разсаждане: 60 дни след засяване на семената, обикновено през април и май.
  • Схема на отглеждане: 80/ 40 см. Цени се при отглеждане навън (полско производство) и в оранжерия. Препоръчва се колово, едностъблено отглеждане на сорта, на 5 - 6 китки, ако се произвежда в оранжерии и парници. В случай, че прозиводството Ви е на открито се препоръчва двустъблено, отново колово, но на 7 - 8 китки.
  • Вегетация: Около 120 - 130 дни.
  • Характеристики на плода: Розова Магия са български домати, който образуват кръгъл, розов и едър много плод (средно тегло около 500 гр., не рядко достигат до 1 кг). Много плътен и месест плод, непуклив, със сладък вкус и приятен наситено розов цвят. Средно устойчиви са на съхранение след откъсване.

Семена на едрия домат от типа "Розова магия" са част от богатия каталог на градински магазин онлайн semenata.bg. Този едър сорт домат е специална българска разработка (първият патентован български розов домат) и дава изключително високи добиви при правилно отглеждане, поливане и подхранване с торове за зеленчуци.

Характерно за средноранния сорт домати "Розова магия" е, че те израстват свободно на високо и се отрупват с едри плодове, а стеблата им са много мощни и силно облистени. Всяко стебло поддържа по 2 до 3 едри плода на всяка от цветните китки на растението безпроблемно.

Голям плюс за този български сорт едри домати е фактът, че те имат толерантност към заболявания по доматите, сред които са такива като тютюневите мозайки, вертицилийното увяхване и фузарийното увяхване, както и болести като алтернарията, септориозата и антракнозата.

Плодът на сорта едър "Розова магия" е много голям и достига впечатляващи грамажи от по 350 до 500 грама. Те не се пукат лесно, имат приятен розов цвят, кръгла форма и средна твърдост. Месото им е много вкусно и ароматно, с характерен натрапчив доматен мирис.

Специалистите от екипа на нашия Онлайн магазин semenata.bg коментират, че доматите от този сорт са изключително предпочитани за консумиране в прясно сурово състояние във вид на салати, гарнитури и украси към различни ястия. Те се използват и в готварството за разнообразни гозби, както и за приготвянето на доматени сокове и пюрета, лютеници и кетчупи, консерви с белени и небелени домати, нарязани домати.

Освен на трапезата в домакинствата, тези сортове едри домати се използва и за ресторантските менюта, както и в търговията с плодове и зеленчуци, тъй като високите му естетически качества, твърдостта и трайността придават продължително време добър търговски вид на набраните плодове на сорта  "Розова магия".

Розовата магия са идеални за средноранното производство, навън, но успешно могат да се отглеждат и на закрито в оранжерия или в парник.

За 1 декар производствена площ са достатъчни от 25 до 30 грама семена сортови на едри домати. Добивите са високи при правилно отглеждане на доматените насаждения и варират от 10 до 12 тона от един декар.

Семената на сортовете едри доматки се засяват за разсад през месец февруари до месец март, а се разсажда около 60 дни след посева (през месец април и през месец май). 

Сади се редово, като се спазва дистанция от 80 сантиметра между всеки ред и 40 сантиметра между растенията вътре в редовете, за да се осигури оптимално проветрение и развитие на доматените насаждения, съветват нашите специалисти от Онлайн магазин semenata.bg.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаРозов
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране
Устойчивост на болестиФузариум, Вертицилиум, Тютюнева мозайка

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив