МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на едри репички червени - хрупкави с много плътен вкус

Семена на едри репички червени - хрупкави с много плътен вкус - Репички и ряпа семена с отлична цена: 1.00 лв.
Семена на едри репички червени - хрупкави с много плътен вкус
1.50 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: VSG0048

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 10 гр. (около 1500 бр. семена).
  • Норма за сеитба: На декар около 2 килограма семе на едри червени репички.
  • Реколта: - 
  • Период на сеитба: От месец февруари до месец март.
  • Период на разсаждане: Не се разсаждат. Засейте семето на постоянно място.
  • Схема на отглеждане: Засейте редово. 50 см - м/у редовете и около 10 - 20 см м/у растенията.
  • Вегетация: Около 35 - 45 дни.
  • Характеристики на плода: Репичките са много едри с кръгла форма, червен наситен цвят, много хрупкави и със страхотни вкусови качества.

Удоволствие е за нас да представим следващите сортови семена на едри червени репички. Това е репичка ранен сорт, която е известна със съдържанито на витамин С. За да успеете да отгледате едрите и хрупкави репи от този вид е необходимо да знаете, че те се развиват най-добре под въздействието на много слънчева светлина. Другото важно за бързото и успешно развитие на растението е поддържането на влажна почва. При достатъчно светлина и влага червените репички едри ще се развият бързо и по-скоро ще може да опитате от вкусния зеленчук.

Както споменахме вече сортовите семена на едрата репичка червена са за ранно призводство, което предполага засяването в периода от месец февруари до месец март. Семената не се разсаждат, а просто ако са засети много на гъсто е нужно да бъдат разредени, за да успеят да добият кръглата си и едра форма.

Почвата, в която се развиват най-добре е лека, обогатена с хумус, при засяването на семената тя трябва да е предварително навлажнена и това трябва да стане дни преди засяването. Светлината трябва да е пряка. Когато слагате семената в предварително подготвените редове, трябва да оставите около 10 до 20 см между тях. Дълбочината, на която пък да засеете семето е около 2 см.

Необходими са Ви около 2 кг семена на червени репички за засяването на площ от един декар. Когато се покажат растенията от почвата, е нужно да почиствате от плевели и да поливате редовно. При добри условия на отглеждане, вегетацията на едрата репичка червена е в период от 35 до 45 дни, през април-май може да оберете готовата продукция и да се радвате на големи, кръгли и ярко-червени репички със страхотен вкус. След като репичките се извадят от почвата, те се почистват от листата и се ползва едрата червена част.

Благодарение на тези червени едри репички успешно може да преборите умората и стреса. Те съдържат много полезни вещества в тази насока, а именно голямо съдържание на  витамин С. Консумирането на репички спомага работата на бъбреците. Влияе положително и на черния дроб.

Едрата репичка червена може да се отглежда не само професионално от производители на зеленчуци, но и в домашни условия, за ваше улеснение и удобство. 

Кръглата им форма и яркия червен цвят правят този популярен зеленчук предпочитан от ценители на професионалната кухня. Използват се предимно за директна консумация. Те са интересни по форма и затова могат да се комбинират с различни зеленчуци при направата на специалитети. Много добре се получава и аранжировка от едри червени репички на кулинарни изкушения.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаАприл, Май
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоДо 10 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив