МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на дълга краставица Лонг англес - супер вкусна за консумация без белене

Семена на дълга краставица Лонг англес - супер вкусна за консумация без белене - Краставици семена с отлична цена: 1.30 лв.
Семена на дълга краставица Лонг англес - супер вкусна за консумация без белене

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 1 гр. (25 – 35 бр. семена) и 2 гр. (50 - 70 бр. семена на дълга краставица Лонг Англес има в една опаковка).
  • Норма за сеитба: От 150 до 180 грама семена са нужни за 1 декар и от 180 до 200 грама семе на декар при средното и късното сеене.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: При ранното сеене от 25 януари до 30 март, при средното от 20 април до 20 май, при късното от 25 юни до 5 юли.
  • Период на разсаждане: Щом отминат пролетните слани.
  • Схема на отглеждане: При ранното сеене по системата 80/40 сантиметра, а при средното и късното 100-120/10-12 сантиметра. Сорта е подходящ за открито производство или отглеждане в оранжерия (от полиетиленово фолио за оранжерии или стъклена)
  • Вегетация: 70 дена.
  • Характеристики на плода: Дългата краставица Лонг Англес е страхотен сорт, който се цени изключително за консумация в прясно състояние. Плодовете са много вкусни, с тънки кори, които дори може да не белите. Много приятна консистенция и малки семенца. Достига до 30 сантиметра, тъмнозелена, много крехка.

Семена на дълга краставица Лонг Англес са неизменна и много търсена част от богатия каталог на център за градинари semenata.bg.

Вкусната краставица е от стар английски салатен сорт, специално разработен с тази цел и наложил се с течение на времето по целия свят, включително и в нашата кухня. В България се използва широко в гастрономията и на трапезата у дома, и в менюто на заведенията.

Дългата краставица Лонг Англес е от рода на дългоплодните. Тя е с тънки кори, тъмнозелени, с много добър търговски вид. Изключително крехка и вкусна, краставицата от сорта няма никакъв горчив привкус и почти никакви семенца, а сърцевината и е сочна и свежа, идеална за направата на салати.

Използват се изключително за консумиране в прясно и свежо състояние, веднага след обирането от стеблото. Лонг Англес са много търсени дългоплодни краставици за нуждите на търговската мрежа, в магазините за плодове и зеленчуци и по пазарите и тържищата в цялата страна. Те са обект и на оживен износ на земеделска продукция от страна на хората в бранша у нас.

Дългата краставица Лонг Англес от този сорт се гледа еднакво успешно в оранжерия или парник и навън – в двора или градината, стига да полагате поне минимално искащите се за развитието им грижи. Това са грижите по сеене, разсаждане, поливане, наторяване, а и да им изберете подходящо място ако насажденията Ви ще бъдат на открити площи навън.

Ако сте решили да гледате краставиците от сорта с дълги плодове Лон Англес чрез ранното сеене, най-добре е да направите това в периода от 25 януари до 30 март. При средното сеене на семенцата от сорта това се прави в периода от 20 април до 20 май. При късното засяване на краставицата дълга Лонг Англес, най-добре е то да стане в периода от 25 юни до 5 юли.

Запомнете, че при ранно сеене са Ви нужни от 150 до 180 грама от семенцата на краставицата, а при средното и късното сеене трябва да използвате най-добре от 180 до 200 грама от тези сортови семена, които са част от каталога ни.

Най-добре е да осигурите на насажденията с Лонг Англес за най-правилното им развитие оптимална топлина, която трябва да е в температурните граници от 18 до 20 градуса нощем и от 20 до 25 градуса денем.

Навън се разсажда едва когато отминат опасните пролетни слани, които могат да нанесат големи поражения на растенията.

За ранни добиви се използва системата 80/40 сантиметра, за средни и за късни – 100-120/10–12 сантиметра.

Вегетацията при краставиците с дълъг плод продължава средно 70 дена.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май, Юни, Юли
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаАприл, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане, Висока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението120 - 200 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив