МЕНЮ
КОШНИЦА

Италиански семена на салата Дъбов лист - жълтозелена и много вкусна

Италиански семена на салата Дъбов лист - жълтозелена и много вкусна - Салати и марули семена с отлична цена: 2.20 лв.
Италиански семена на салата Дъбов лист - жълтозелена и много вкусна
2.40 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S000787

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 8 гр.
  • Норма за сеитба: Използвайте за производство на 1 дка площ от 40 до 50 грама семена дъбов лист, на дълбочина между 1 и 1,5 см.
  • Реколта: Обикновено е готова след около 50 дни от засяването.
  • Период на сеитба: Практически сеенето започва от януари до октомври. На открито може да се сее в периода 01.03 – 30.05
  • Период на разсаждане: Не се прави разсад. Семената засейте директно на постоянно място. За ранно производство – в оранжерии, за средно и късно – на открито.
  • Схема на отглеждане: 30 см м/у редовете и 20 см м/у растенията.
  • Вегетация: Между 48 и 50 дена.
  • Характеристики на плода: Широки и едри листа, ароматни и крехки. Салатата притежава много специфичен вид на листата - те са с формата на дъбово листо. Отлични вкусови качества.

Онлайн магазинът semenata.bg с радост представя на своите постоянни и нови клиенти сортови семена на салата Дъбов лист.

Един доста нестандартен тип салатка, на която листата наподобяват тези на дъбово листо. Любопитното за салатата е, че тя може да се сее почти целогодишно. Сеитбата започва от края на януари месец и продължава до октомви месец. Един голям плюс за всички производители на пресни салати в оранжерии и на открито.

Салатата Дъбово листо е много стабилен зелечук, тък като образува розетки, с голям обем, листата са доста големи, освен това са страшно нежни и апептитни.

Семената на салата Дъбов лист могат да се сееят на закрито в оранжерия с полиетиленово покритие – при раннозасяване на пролет (прави се обикновено към края на януари). А директно може да сеете семенцата на салатата след 15 март до края на април, тогава ще е минала опастността от слани.

Най–доброто място за отглеждане на Дъбовото листо салатка е плодородната почва. За производство на есен, най-добре е да засеете марулката през септември месец (след средата на месеца).

Екипът на онлайн магазин semenata.bg силно препоръчва на своите читатели комбинацията на салата Дъбов лист с различни видове заленчуци, тъй като освен, че дава един красив естетически вид на приготвените специалитети, допълва много успешно вкуса на плануваното ястие. Особено използван е Дъбовия лист при приготвяне на пролетни салати, с разнообразие от зеленчуци като краставици, домат, пипер, морков, маруля, всякакви зеленолистни растения. Като допълнение на вкуса може да използвате и подправки, една от тях - силна и витаминозна например е маграноз.

Любопитна хитрост: В следващите редове онлайн магазин semenata.bg ще ви даде съвет как да почистите най-сполучливо Дъбовите листа на салатката. Заради формата си те имат нужда да бъдат добре измити, преди употреба. Това става най-добре като се накиснат предварително в дълбок съд с вода за близо 20 минути. По този начин си помагате много за изчистването на листата на салата. След това ги измийте на течаща вода. Добре да оставите заленчуковите листа да се оцедят и после спокойно може да накъсате и да сервирате, например с поръсени ядки от кедър.

Едно от най-големите предимства на тази салата Дъбов лист е, че след изрязване, тя отново израства. Светло зелената салата става неизчерпаем помощник на шеф-готвачите в техните изискани ресторанти, със свежите и собствено отглеждани зеленчуци. Естествено използването на зеленчука в този му вид, т.е. прясно откъснат, е най-добрият вариант от всяка гледна точка, дори само като украса.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЯнуари, Февруари, Март, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Цвят на плода/цветаЖълт, Зелен
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане, Висока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив