МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на дръжкова целина (селъри) сорт Тол юта - наситен аромат и освежаващ вкус

Семена на дръжкова целина (селъри) сорт Тол юта - наситен аромат и освежаващ вкус - Целина семена с отлична цена: 1.40 лв.
Семена на дръжкова целина (селъри) сорт Тол юта - наситен аромат и освежаващ вкус

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 2 гр. около 5000 бр. семена на дръжкова целина (позната като селъри) сорт Тол Юта има в пакетче.
  • Норма за сеитба: От 20 до 30 рама семенца за декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Февруари месец на закрито, директно се засява средата на март.
  • Период на разсаждане: Месец май.
  • Схема на отглеждане: На редове.
  • Вегетация: 3 месеца, след изникване на семенцата.
  • Характеристики на плода: Консумират се стъблата и листата, те са с високо съдържание на витамин А.

Градинарски магазин онлайн semenata.bg ще представи на всички свои клиенти следващото попълнение на каталога си. Предложението се състои в опаковка от семена на целина дръжкова (селъри) сорт Тол юта. Поръчвайки въпросните семенца, получавате като краен резултат хрупкави стъбълца. Те не съдържат влакънца, неописуемо свежи са, вкусът им ще обогати всяка една гозба.

Дръжковата целина Тол Юта се характеризира с фини стъбълца, достигащи височина 27 сантиметра. Растенията, израстващи от засетите семенца, образуват стабилна коренова система. Тя е устойчива на разни болести, характерни за този вид растения.

Идеалният вариант, по който бихте могли да хапвате дръжковата целина е в пресен вид, като част от различни салати. Много добро съчетание се получава, смесвайки надребнените стъбълца с различни видове пресни зеленчукови продукти. Зелените салати са източник на множество полезни, здравословни вещества. Добавяйки целината към полезните пресни салати, увеличавате приема на съставки, ползотворни за организма.

Овкусяването на салатите не е единственият вариант за ползване на дръжковата целина. Бихте могли да слагате от нея при направата на разни зимнини. Така ще добавите свежест в бурканите за зимните месеци.

Селърито дръжково Тол Юта се слави като бързо и лесно приспособим и устойчив. Вегетационният му период продължава към 120 дена или близо три месеца, след изникването на засетите семенца.

Устойчивостта на сорта го прави предпочитан от редица родни производители и търговци.

Ако имате желание да запазите стъбълцата на дръжковата целина, варианта е да бланширате.

Особено се цени този зеленчуков продукт от италианските готвачи. Те ползват наситнените растения, смесвайки ги с доматен сок. Така получената смес се слага в популярната италианска паста.

Ако сте ценител на свежестта и зелените пресни растения, не пропускайте тази възможност. Отгледайте своите зелени стъбълца, в домашната си градина. Никога не е излишен един полезен и често ползван зеленчуков продукт.

За покриване на площ от декар, семенцата са в количество от 20 до 30 грама. Това е доказаната и препоръчителна норма. Вие ще прецените, според избраното място, колко семенца ще са ви необходими.

При решение да засявате на закрити пространства, сейте февруари.

Засяването директно на открити места направете от средата на пролетния март. Месеца е избран не случайно, тогава вероятността от падащи слани е минимална. Така ще запазите вашите бъдещи растения от измръзване.

За да започнат семенцата да изникват, температурата на земята, като минимум се налага да е поне три градуса.

Предварително приготвените разсади бихте могли да изведете навън през топлия май месец.

Отглеждайте растенията в направени редове. Между растенията оставяйте към пет сантиметра. Така ще имат място за развиване. Оставяйки въпросните разстояния от растение до следващо, улеснявате последващото бране на готовите зеленчукови продукти.

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив