МЕНЮ
КОШНИЦА

Български семена на оранжев домат Бендида F1 - с високо съдържание на провитамин А

Български семена на оранжев домат Бендида F1 - с високо съдържание на провитамин А - Домати семена с отлична цена: 5.40 лв.
Български семена на оранжев домат Бендида F1 - с високо съдържание на провитамин А
6.00 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: VSG0309

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 50 бр. семена на домат оранжев Бендида F1 има в една опаковка
  • Норма за сеитба:  От 15 до 20 грама за декар.
  • Реколта: От 8 до 10 тона от декар.
  • Период на сеитба: През март-април.
  • Период на разсаждане: През май-юни.
  • Схема на отглеждане: 80/40 см на колове редово. Оранжевият домат Бендида се отглежда едностъблено на 6 - 8 китки, като всяка прави по 6 - 8 цвята.
  • Вегетация: От 60 до 80 дни.
  • Характеристики на плода: Бендида F1 са български домати, които образуват средно едър плод (180 - 200 гр.), с наситен оранжев, среднотвърд,  изключително вкусен плод с характерна балансирана консистенция. Доматите са с много високо съдържание на бетакаротин (Провитамин А) и са силно издръжливи на транспортиране и съхранение.

Семена на оранжеви домати от сорта Бендида F1 са част от богатия каталог на Онлайн магазин semenata.bg, който е на разположение на многобройните ни настоящи и бъдещи клиенти.

Доматите от типа Бендида F1 са силно адаптивни и издръжливи на климатични промени така, че спокойно се гледат от земеделци из цялата страна, от землищата по Черно море на изток до западните ни покрайнини и от река Дунав на север до най-южните точки на страната.

Доматът от този оранжев сорт е чисто българска разработка. Той е от рано зреещите и еднакво добре се развива и плододава и на закрито в оранжерия от израелско фолио полиетиленово и в парник, и навън на открити земеделски производствени площи.

Голям плюс на доматите е, че те са много силно устойчиви на редица широко разпространени по повечето от останалите сортове у нас болести - вертицилиум, тютюнева мозайка и фузариум.

Както е известно, като зеленчук доматът е познат на Стария континент едва някъде от 15-ти или 16-ти века, когато е привнесен тук от Америка чрез галерите на испанските конквистадори. Той бързо набрал популярност на трапезата на европейците наред с краставицата, зелето и тиквата, а хората масово именували доматите като "златните ябълки", както заради жълтия им тогава цвят, така и заради ценността им по онова време.

Днес доматите не са само жълти и на пазара има огромно разнообразие от големини, цветове, вкусове, форми и аромати, което прави домата един от най-разнообразните и интересни зеленчуци на трапезата ни, показва опитът на  Семената.Шоп.

Доматът сорт Бендида F1 има атрактивен оранжев цвят. Той е средно едър и тежи обикновено от 180 до 200 грама всеки. Има невероятен вкус, богат е на витамини (особено много на бетакаротин) и други полезни съставки, и е държелив при съхраняването и при транспорт.

Тези качества го определят като идеален за търговска дейност в магазинната мрежа и по пазари и тържища, както и за внос и износ на земеделска продукция.

Оранжевия домат Бендида F1 разнообразява всяка салата, в която се използва, а също така гарнитурите и украсите на различни ястия, в които бива включен.

На декар се сеят от 15 до 20 грама семена на домата от типа Бендида F1 .

Сеенето става от март до април.

Разсъдите се изнасят от май до юни, когато отмине опасността от сланите.

При засяването се спазва дистанция от 80 сантиметра от ред до ред и от 35 - 40 сантиметра от растение до растение вътре във всеки ред.

Доматите дават високи добиви от 8 до 10 тона на декар през цялото време между месец юли и месец септември.

Семена
Кога се засяваМарт, Април
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаОранжев
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране
Устойчивост на болестиФузариум, Вертицилиум, Тютюнева мозайка

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив