МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на домати чери продълговати Валидо F1 - страхотен вкус и аромат

Семена на домати чери продълговати Валидо F1 - страхотен вкус и аромат - Домати семена с отлична цена: 4.50 лв.
Семена на домати чери продълговати Валидо F1 - страхотен вкус и аромат
5.00 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S106119

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 0,05 гр. (около 15 бр. семена на продълговати чери домати Валидо F1 има в една опаковка).
  • Норма за сеитба: От 25 до 30 грама за декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Между 20 януари и 25 февруари при ранното сеене, от 1 до 30 март пре средното и от 25 април до 10 май при късното.
  • Период на разсаждане: След последните дни на март.
  • Схема на отглеждане: На колове навън или оранжерийно при отстояния 80-120/35-45 см.
  • Вегетация: -
  • Характеристики на плода: Продълговатите чери доматки образуват плодове с от 30 до 40 грама тегло, имат интересна форма, която наподобява яйце, доматчетата имат наситено розова окраска с много приятен вкус и голяма сочност.

В богатия каталог на Онлайн магазин semenata.bg на челни позиции фигурират семена на продълговати домати чери от Италия, които са на разположение на за поръчка.

Маломерните апетитни доматчета стават все по-популярни у нас и се използват както при приготвянето на храната у дома, така и в менютата на повечето ресторанти и друг тип заведения за хранене. Сорта се цени високо заради екзотичната си продълговата форма .

Подходящи са както за консумация в прясно състояние във вид на салата - самостоятелно или в комбинация с друг вид зеленчуци, така и за декориране на ястия, за украса или за гарнитура.

Червените черита Валидо F1 продълговати дават редовно и големи добиви, те са от рода на средноранните домати и в общи линии спадат към черитата, които дават малко по-едри плодове.

Продълговатите мини доматки имат яйцевидна форма. Те се отличават с голяма сочност и приятни вкус и мирис. Тежат някъде от порядъка между 30 и 40 грама всяко при оптимални условия на гледането им.

Този маломерен и вкусен зеленчук с необичайни форми и цветове, може да се гледа еднакво успешно и навън на открити земеделски площи като двора или градинката Ви, и на закрито в парник или в оранжерия. Той е идеален и да си го отгледате в къщи в саксии или в други удобни за целта съдове, които може да поставите на тераса, балкон или веранда. Там Валидо F1 чери домат ще Ви радва не само като източник на вкусна и здравословна храна, но и като чисто естетическа наслада за очите.

Щом решите да гледате продълговат сорт чери домати от типа Валидо F1 за разсади, поставете едно до две семенца в саксията и след 30-ина дни вече може да го пресадите на постоянното му място. Запомнете, че тези черита обичат влажна почва така, че имат нужда от поливане през 2 дни, без обаче да ги преполивате.

Според инструкциите в зеленчуковия каталог на нашия Онлайн магазин semenata.bg, при сеенето за един декар производствена земеделска нощ ще имате нужда само от 25 до 30 грама семенца.

При ранното им сеене на семена от домати продълговатото чери Валидо F1, това се прави между 20-тия ден на януари и 25-тия ден на февруари, а семенцата се поставят надълбоко от 1 до 1,5 сантиметра. При средното им засяване процедурата се извършва на същите дълбочини от 1 до 30 март. При късното сеене дълбочините вече са по-големи - на 2 до 3 сантиметра, а оптималният период за това е между 25-тия ден на април и 10-тия ден на май.

Изваждането на подготвените разсади се прави след последните дни на месец март на открито.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране, За изсушаване, Декорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив