МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на домати хибрид Ком F1 - страхотен вкус

Семена на домати хибрид Ком F1 - страхотен вкус - Домати семена с отлична цена: 2.10 лв.
Семена на домати хибрид Ком F1 - страхотен вкус
3.00 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: VSG0293

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 50 бр. семена на домати хибрид Ком F1 има в една опаковка
  • Норма за сеитба: От 15 до 20 грама за 1 декар при разсадно отглеждане на домати.
  • Реколта: От 10 до 12 тона от декар.
  • Период на сеитба: Препоръчително март - април, но може и по-рано за производство в оранжерия.
  • Период на разсаждане: Май - Юни.
  • Схема на отглеждане: 80/40 см. Колово, едностъблено, редово. Този сорт хибриден домат се отглежда на 6 - 8 чепки с по 6 - 8 цвята.
  • Вегетация: 60 - 80 дни.
  • Характеристики на плода: Средно големи (180 - 200 гр.), кръгли и гладки с червен цвят и голяма твърдост, отличен вкус.

Градински магазин semenata.bg предлага от своя богат каталог на всички свои многобройни настоящи и бъдещи клиенти семена на оранжерийния домат хибрид Ком F1.

Сортът е от среднорано зрелите и израства свободно във височина, като се отрупва с плод. Освен за оранжерия, този домат е особено подходящ и за гледане навън на открити производствени площи.

От 15 до 20 грама семе са достатъчни за засяването на един декар земеделска площ, при положение, че ще правите разсади. Около 4000 от растенията пък се препоръчва да се садят на декар за оптималното им развитие през целия период.

При ранното сеене в отоплена оранжерия от полиетилен за оранжерии, семето се сее от 18 до 20 декември. Ако не е отоплена оранжерията това става от 5 до 7 януари, сочи опитът на специалистите от нашия Онлайн магазин semenata.bg.

Специалистите зеленчукопроизводители съветват, при сеенето на семето на доматите от хибриден Ком F1, да използвате за тази цел специалните съдове за подготовката на разсади или пък в маломерни саксии. Те предварително се запълват с подготвени субстрати, произведени именно за тази цел. Трябва да следите при това температурните граници при покълването на семената да са в диапазона от 26 до 28 градуса.

Почвата трябва да се поддържа постоянно влажна без да се преполива за оптимален растеж и развитие на засетите семена и за да се предотврати появата на мухъл и процеси на гниене.

Щом като кълненето достигне до последните си фази, то има нужда вече от малко по-ниски температури и е добре те да са в границите на 19 до 20 градуса денем и от 16 до 18 градуса нощем, показват данните на нашия Онлайн магазин semenata.bg.

Пикирането в оранжерия, която се отоплява, се прави при появата на първите две листа на растенията, като периодът за това е към 14-тия ден на месец януари, като температурните граници денем трябва да са към 20 градуса, а нощем към 17 градуса.

Може да изнесете разсадите на постоянните им места от 15 до 20 февруари.

В оранжерия, която не се топли, пикирането се извършва към 2 февруари, а саденето на постоянните места на доматените насаждения от средата на март месец нататък.

Начинът за гледане на доматите хибрид Ком F1 е на колове, като от ред до ред се спазва дистанцията от 80 сантиметра, а от растение до растение от 35 сантиметра при едностъбленото гледане на доматите.

Тези вкусни домати дават богат добив от юли до септември.

Добивите им достигат от 10 до 12 тона домати от декар.

Голям плюс на домата от типа Ком F1 е неговата висока устойчивост на редица заболявания - тютюнева мозайка, вертицилиум, фузариум,совен това има толерантност към нематода.

Семена
Кога се засяваМарт, Април
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация
Устойчивост на болестиФузариум, Вертицилиум, Тютюнева мозайка, Нематода

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив