МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на домати устойчиви на болести Рия F1 - българска селекция от Геосем Селект

Семена на домати устойчиви на болести Рия F1 - българска селекция от Геосем Селект - Домати семена с отлична цена: 3.30 лв.
Семена на домати устойчиви на болести Рия F1 - българска селекция от Геосем Селект
4.20 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: VSG0305

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 50 бр. семена, 250 бр. семена
  • Норма за сеитба: От 15 до 20 грама на декар.
  • Реколта: От 8 до 10 тона от декар.
  • Период на сеитба: Февруари - март.
  • Период на разсаждане: От април до май месец.
  • Схема на отглеждане: Колово или безколово (полудетерминантен самозадънва се след 4-6 чепки)  80 Х 35-40, едностъблено на 4 - 5 съцветия.
  • Вегетация: 50 - 60 дни. Плододават от юни до август.
  • Характеристики на плода: Кръгли до леко удължени и едри плодове 200 - 250 гр., апетитен ярко червен цвят, много гладка повърхност и непукливи. Доматът е със страхотни вкусови качества.

Онлайн магазин semenata.bg представя на клиентите си нов сорт семена на домати устойчиви на болести Рия F1 от Геосем Селект. Вкусен, голям домат, с леко удължена форма. Идеален е за ранно производство.

Доматите от сорт Рия F1 селекция на Геосем Селект са сравнително големи, кожата им е гладка и лъскава. Предпочитани са и заради голямата устойчивост на плода от различни болести, сполетяващи доматите, като тютюнева мозайка, фузариум, вертицилиум. Непукливостта им също е добра предпоставка да изберете този сорт домати устойчиви на болести.

За зеленчукопроизводителите е предпочитан сорт Рия F1, защото доматите не се напукват и могат да се съхранят за 8 до 10 дни. Това прави избора им логичен при търговия свързана с износ.

Другото, което привлича любителите на зеленчуци и отглеждащите такива е голямото количество добив, което ще получите от този сорт домати устойчиви на болести. От декар площ може да оберете от 8 до 10 тона зеленчук.

Добрите добиви предполагат употребата на домати в различни разновидности – на салата, сокове, пюрета и сгъстени домати.

Както споменахме семената на доматите устойчиви на болести Рия F1 са идеални за ранно производство. За засяване на 1 декар площ със семена, ще са Ви необходими само 15 до 20 грама сортови семена.

Засейте семената на хибридни сортове домати на Геосем Селект - Рия F1 през февруари месец до март месец, разбира се в закрито пространство. Семената са с висока кълняемост, което ще зарадва всеки потенциален производител.

Разстоянието между редовете трябва да е 80 сантиметра, а между самите разсади около 35 до 40 сантиметра. Когато засаждате разсада на открито, трябва да поставите по една опора на всяко растение. Съцветията е добре да са от 4 до 5 броя.

Вегетационният период е около 90 до 100 дни. Готовите домати може да оберете през летните месеци – юни, юли и август. Това е особено удобно при желание от Ваша страна да отглеждате домашни култури и да се възползвате от неустоимите вкусни български домати.

Онлайн магазин semenata.bg силно Ви препоръчва да поръчате този български сорт домати на фирма Геосем Селект, като се доверите на високото качество на семената и получената продукция.

Вкусните домати са подходящи за прясна консумация, както повечето видове български домати. Съчетанието с различни видове зеленчуци пък обогатява вкуса на създадената храна и разнообразява диетата.

Много добре се съчетава комбинацията на червения вкусен и с приятен аромат домат с различни видове сирена и кашкавали. Естествено ние, екипът на semenata.bg предпочитаме българските качествени млечни продукти, но съчетаваме и български сортове домати например с Моцарела. Ако сте любител на чуждестранната кухня също можете да правите експерименти.

Традиционната кухня е успешна и популяризирана сред гостите на страната ни. Предлагането на червени домати устойчиви на болести сорт Рия F1 на фирма Геосем Селект на трапезата Ви, винаги ще направи впечатление и ще бъде гордост за дома Ви.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция, Отглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоПолудетерминантен (самозадънва се при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране
Устойчивост на болестиФузариум, Вертицилиум, Тютюнева мозайка

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив