МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на домати за пюре колови Сан Марцано 3 (San Marzano 3) - Вилморин

Семена на домати за пюре колови Сан Марцано 3 (San Marzano 3) - Вилморин - Домати семена с отлична цена: 3.09 лв.
Семена на домати за пюре колови Сан Марцано 3 (San Marzano 3) - Вилморин
3.69 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SB0V776

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: около 60 бр. семена на Сан Марцано 3 (San Marzano 3) има в една опаковка.
  • Норма за сеитба: От 25 до 30 грама за декар.
  • Реколта: Дава големи добиви.
  • Период на сеитба: От януари до май.
  • Период на разсаждане: През май след сланите.
  • Схема на отглеждане: 120-80/30-40 см Колово навън или оранжерийно.
  • Вегетация: От 100 до 110 дни.
  • Характеристики на плода: Удължен, наситено червен, месест, почти без семе, много сладък. Перфектен за доматено пюре и салати.

В каталога на Онлайн магазин semenata.bg фигурират и семена на домати от сорта Сан Марцано 3, които са на разположение на нашите многобройни настоящи, а и на бъдещите ни клиенти.

Доматът е специална селекция от Италия. Използва се както за консумиране в прясно състояние във вид на салата, така и за готвене, а и за доматени консерви, доматен сок и доматено пюре, лютеница и кетчуп. Доматът е колов (детерминантен).

Плодът му е удължен, наситено червен и няма зелени пръстени. Не е от най-едрите и тежи обикновено от 100 до 130 грама всеки. Сочен и твърд, доматът има приятен вкус и мирис, почти няма семки, кожицата му е тъничка, а в сърцевината си е плътен и сочен.

Доматите от типа Сан Марцано 3 често се садят близо край посеви като тези на билките и подправките, които успешно ги пазят от вредителите по доматите.

Те принадлежат към средноранните сортове и се гледат колово на редове - както оранжерийно, така и навън на открити площи, сочат данните от зеленчуковия каталог на Онлайн магазин semenata.bg.

Според старите предания доматът от типа Сан Марцано са дарени от кралството на далечно Перу на кралството Неапол някъде през XVIII век в знак на особена почит и уважение - толкова били ценни. Тогава благодарните италианци посели ценното доматено семе в района, където днес се намира Сан Марцано, а оттам идва и името на сегашните вкусни домати.

Доматите от този тип се оценяват не само заради вкуса и вида си или като стока, обект на търговия, внос и износ, но и от хората, живеещи здравословен начин на живот. Зеленчуците от типа са наситени с витамини и ред полезни съставки като калия, магнезия, фосфора или фолиевите киселини. Така ако решите да гледате доматите от типа Сан Марцано, ще имате не само вкусен зеленчук в двора или градинката си, но и полезна храна за всеки, дори хора на диета, болни и оздравяващи или малки деца и подрастващи.

Според таблиците в зеленчуковия каталог на нашия Онлайн магазин semenata.bg за един декар площ стигат едва от 25 до 30 грама семенца, които се сеят на 1 до 1,5 сантиметра в почвата.

Това се прави обичайно на закрито в периода от януари до април.

Разсаждането се извършва в дните на целия май, защото сланите, характерни за пролетните месеци, вече са отминали. При това се спазва дистанция от 120 сантиметра от ред до ред и от 40 сантиметра от растение до растение вътре във всеки от редовете.

Вегетацията на доматите от типа Сан Марцано 3 (San Marzano 3) продължава между 100 и 110 дни. Добиви от тях пък можете да събирате през цялото време от месец юни до месец септември.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив