МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на домати за производство Одисей F1 - супер издръжливи на съхранение до 20 дни

Семена на домати за производство Одисей F1 - супер издръжливи на съхранение до 20 дни - Домати семена с отлична цена: 2.10 лв.
Семена на домати за производство Одисей F1 - супер издръжливи на съхранение до 20 дни
3.00 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: VSG0289

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 50 бр. семена на домати за производство с дълго съхранение Одисей има в една опаковка.
  • Норма за сеитба: От 15 до 20 грама на декар, но само при подготвяне на разсад в кофички за разсади или работни саксии.
  • Реколта: От 8 до 9 тона за декар.
  • Период на сеитба: През март и април.
  • Период на разсаждане: През май и юни.
  • Схема на отглеждане: 80/40 см. Одисей F1 се отглежда колово, едностъблено, като от производителя препоръчват да се оставят 6 - 8 съцветия, на които се образуват средно 8 - 10 цвята. Сорта е подходящ за полско производство на открито.
  • Вегетация: -
  • Характеристики на плода: Одисей F1 образува средно едри плодове (120 - 130 гр.), кръгли, гладки, с ярко интензивно червен цвят. Сорта се цени заради страхотните си вкусови качества и високото съдържание на сухо вещество. Основно предимство на плода е дългата съхраняемост - около 2 - 3 седмици след обиране в узряло състояние. Това го прави перфектен за производство с цел износ или зареждане на верига хипермаркети.

В богатия каталог на нашия Семената Шоп градински онлайн магазин на челни позиции фигурират и семена на домати за производство от сорта Одисей F1, които имат много дълго съхраняване след обиране.

Този сорт расте без ограничения на височина (индетерминантен сорт домат)и бързо се отрупва с плод. Той вирее най-добре при правилно обгрижване навън на открити земеделски производствени площи.

Доматите от сорта Одисей F1 спадат към категорията на ранозрелите доматки с високи добиви. Това е сорт, разработен и пуснат на пазара през 2010 г, а вече се е утвърдил сред родните и чуждестранни производители.

Голям плюс за този качествен доматен сорт е и фактът, че той има много силна устойчивост на много от най-често срещаните по повечето от другите сортове заболявания. Сред тях са такива като тютюнева  мозайка, вертицилиум, фузариум и фузариумът по кореновата система.

Заради тази своя устойчивост, доматите от типа Одисей F1 са полезни и екологично чисти, тъй като почти няма нужда да се пръскат с различни химикали, поясняват специалистите от екипа на градински център semenata.bg.

Одисей F1 дават твърд плод с висока трайност, която достига до 14 - 21 дни след обирането им от стеблото. Това прави доматът удобен за съхраняване, транспорт и търговия, включително и зад граница на големи разстояния.

Именно заради това доматите за производство са обект на интерес от страна на консервната промишленост у нас, на търговската магазинна мрежа, на пазарите и тържищата в цялата страна, както и на браншовиците, които професионално се занимават с внос и износ на земеделска продукция.

От сорта Одисей F1 стават чудесни салати и гарнитури, с тях могат да се готвят множество наши и чужди постни и месни манджи. Правят се и доматени сокове и доматени пюрета, кетчуп и лютеница, туршия, сосове, консерви с цели и нарязани домати, белени и небелени домати.

По данни на производителя Геосемселект от 15 до 20 грама семе е достатъчно за засяването на един декар.

Сее се през март и април, а се разсажда през май-юни.

От ред до ред се оставя дистанция от 80 сантиметра, а от растение до растение вътре в реда 40 сантиметра. Гледат се на колове по едностъблената система с 6-8 от съцветията.

От този тип семена на вкусни домати може да прибирате реколта от началото на пролетта до края на есента, като добивите са от 8 до 9 тона на декар..

Червен и кръгъл, доматът за производството с дълго съхранение Одисей F1 достига грамажи от 110 до 130 грама, вкусен е и има прекрасен комерсиален вид.

Семена
Кога се засяваМарт, Април
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране
Устойчивост на болестиФузариум, Вертицилиум, Тютюнева мозайка, Фузариум по коренова система

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив