МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на късни домати Камена Гео F1 с изключително дълго съхранение на плода (6 - 7 седмици)

Семена на късни домати Камена Гео F1 с изключително дълго съхранение на плода (6 - 7 седмици) - Домати семена с отлична цена: 2.10 лв.
Семена на късни домати Камена Гео F1 с изключително дълго съхранение на плода (6 - 7 седмици)
2.28 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: VSG0301

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 50 бр. семена, 250 бр. семена, 1000 бр. семена и 2500 бр. семена.
  • Норма за сеитба: От 15 до 20 грама за декар.
  • Реколта: От 10 до 12 тона от декар.
  • Период на сеитба: През март и април.
  • Период на разсаждане: През май и юни.
  • Схема на отглеждане: Късният домат се отглежда на колове, едностъблено в редове. Схемата е 80-90/40 см на 6 - 8 чепки, като всяка чепка образува по 6 - 8 цвята. Перфектен за оранжерии и за късно полско производство.
  • Вегетация: 60 - 80 дни.
  • Характеристики на плода: Късните доматки Камена Гео са известни със своите страхотни плодове. Те са плоско кръгли, интензивно червени на цвят, много вкусни и много твърди. Плода се бере на цели китки и може да издържи на съхранение до 6 - 7 седмици почти без да се отрази това на вкусови качества и търговски вид. Сорта е силно устойчив на транспортиране.

В богатия каталог зеленчуци на semenata.bg фигурират и семена на късен домат от сорта Камена Гео F1. Това е български сорт, познат със своите вкусови качества, високи добиви и с това, че е домат с невероятно дълго съхранение на плода - до 6 - 7 седмици ако бъде обран на китка.

Този нашенски сорт е особено търсен за места, където има нужда от рано зреещи втори култури и много високи добиви.

Доматът от типа Камена Гео F1 е прословут с това, че е много издръжлив и твърд, съхранява се прекрасно няколко седмици, удобен е за транспорт, съхранение и търговия. Заради всички тези качества този късен домат е силно застъпен в търговската магазинна мрежа и в търговията по сергиите на пазари и тържища в цялата страна. Той е търсена стока и на занимаващите се с внос и износ на земеделска продукция в страната.

Сортът е от високорастящите сортове (индетерминантни домати) и бързо се отрупва с качествени домати при правилно обгрижване и гледане, наторяване и напояване.

Според данните от каталога на електронен магазин semenata.bg хибридният български домат от този тип има много висока устойчивост на множество вредители и на заболявания, от които масово страдат повечето от останалите сортове, разпространени в страната ни. Това са вертицилиум, тютюнева мозайка и фузариум.

Късните плодовете от сорта Камена Гео F1 узряват и стават за обиране от 60 до 80 дни след саденето им. Берат се на цели китки. Плодът няма характерни зелени пръстени, каквито имат някои от останалите сортове наши домати. Притежава характерна овално приплесната форма, много атрактивен вкус и наситен доматен мирис.

От 15 до 20  грама от семената на Камена Гео F1 са напълно достатъчни за засяването на един декар земеделска площ ако след това мислите да приготвяте разсади.

При средното им произвеждане, семето се сее в периода от март месец до април месец.

Разсадите пък се пикират в периода на месец май и месец юни. При това трябва да се остави дистанция от 80-90 сантиметра от ред до ред и 40 сантиметра от растение до растение във всеки ред, за по-добро проветрение и изхранване на насажденията и за гарантиране на добър добив в края на развитието им.

Отглеждането им е добре да става на колове, по едностъбления метод и с 6 до 8 от чепките им.

Добивите на този домат достигат от 10 до 12 тона на декар.

Семена
Кога се засяваМарт, Април
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация
Устойчивост на болестиФузариум, Вертицилиум, Тютюнева мозайка

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив