МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на домати за консервиране Рио Фуего - безколов сорт и за сушене

Семена на домати за консервиране Рио Фуего - безколов сорт и за сушене - Домати семена с отлична цена: 1.20 лв.
Семена на домати за консервиране Рио Фуего - безколов сорт и за сушене

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 1 гр. (250 - 350 бр. семена), 2 гр., 5 гр., 50 гр. (12500 - 17500 бр. семена), 100 гр.
  • Норма за сеитба: 150 грама на декар – за открито производство с директна сеитба, при производство с разсади за късен добив – от 30 до 40 грама, а за безколово ранно и средно-ранно отглеждане – от 25 до 30 грама.
  • Реколта: - 
  • Период на сеитба: Ранна сеитба – 20.01 – 25.02, средна – март месец, късна – 25.04 – 10.05.
  • Период на разсаждане: Края на април месец, след сланите.
  • Схема на отглеждане: Безколово, на открито, може и с директна сеитба. С разсади: 80/120 Х35/45 см, без разсади: 120+40/20 см.
  • Вегетация: 110 дни.
  • Характеристики на плода: Продълговати плодове (80 - 120 гр.), ярко червени, твърди и месести (с високо съдържание на сухо вещество), много вкусни стават за сушене и мариноване.

Част от царството на доматите са и следващите семена на домати за консервиране Рио Фуего. Новата придобивка в каталога на онлайн магазин semenata.bg е този прекрасен сорт безколови домати за консерви и сушене. Продълговатите плодове с наситено червен цвят са идеални за консервиране на пюрета, цели домати и за сокове.

За разлика от например жълтия и розовия домат, Рио Фуего расте на доста по ниски стъбла. Доматите са по-сухи и месести, което ги прави удачни за консервиране под всякакви форми.

Въпреки, че е предпочитан за консервиране, високите му вкусови качества го правят успешно приложим и при приготвяне на пресни салати и сандвичи. Като съставка или допълнение към тях.

За да имате успешен добив, е добре да имате предвид, че почвата, където засявате семената на домати за консервиране Рио Фуего, трябва да е плодородна. Не е препоръчително да се отглежда всяка година на едно и също място. Ако все пак ще ползвате същото място в градината, може да наторите и обогатите почвата съответно с хубав тор за домати. За целта се използват специални торове за домати.

Червените и продълговати домати се отглеждат както разсадно, така и чрез пряко сеене на семето на постоянно място (директна сеитба). Ако искате да имате домат за консервиране рано през лятото, засейте семената в парник на топло в периода от двадесети януари до двадесет и пети февруари. Семената на доматите за сушене имат нужда от минимална температура 15 градуса, за да поникнат, така че засявайте при по-високи температури. Хубаво е да разсадите приготвения разсад, след като "кръстоса листа" в отделни саксии.

Средната сеитба (за средноранно производство) се извършва през месец март, парникът вече трябва да е леко топъл, а ако е на открито, трябва да поставите разсадите под полиетилен.

За да се сдобиете с домати по-късно, ще трябва да сеете навън в периода от двадесет и пети април до десети май.

Ако пък нямате намерение да разсаждате, може да сеете семената през април месец след преминаване на опасността от падане на слани директно в почвата.

Когато правите разсад, преди да го извадите на открито за поставяне в почвата, трябва да бъде кален около седмица. Изчаква се преминаването на периода на сланите.

Заради продълговатата си форма, доматите Рио Фуего сорт за консервиране и сушене, често се използва за украса в кулинарията. Месестата структура му позволява да бъде използван за пюрета. Ефектният му цвят също допринася този сорт да бъде ценен и желан от професионални готвачи-кулинари.

Най-популярни са летните леки салати, приготвяни с вкусния зеленчук. Заради вкусовите и полезни качества, семената на доматите за консерва като червеният продълговат домат Рио Фуего се предпочитат в редица здравословни диети.

Много често този сорт се маринова и суши, за последваща консумация и използване в приготвянето на различни вкусни и ароматни ястия.

Избиран сорт консервен домат освен заради високата си продуктивност, също так и заради факта, че не е хибрид, а директен сорт домати за безколово отглеждане.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоДетерминантен вид (нискорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране, За изсушаване

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив