МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на домати за консерва Сан Марцано - тайната на истинското доматено пюре

Семена на домати за консерва Сан Марцано - тайната на истинското доматено пюре - Домати семена с отлична цена: 1.90 лв.
Най-продаван
Семена на домати за консерва Сан Марцано - тайната на истинското доматено пюре

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 0,5 гр (125 - 175 бр. семена)
  • Норма за сеитба: За директно засяване – 150 грама на декар, за ранно – 25 до 30 грама, за късно – 30 до 40 грама. 
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Ранна сеитба – 25.01 – 30.02, средно ранна – март, късна - 25.04 – 10.05.
  • Период на разсаждане: Края на месец март.
  • Схема на отглеждане: На открито, въпреки че е детерминантен се препоръчва отглеждане на колове или конструкция. 80-120/35-45 см.
  • Вегетация: Около 110 дена.
  • Характеристики на плода: Продълговати плодове (средно тегло 130 - 140 гр.), тъмно червен цвят, плътна месеста консистенция и страхотни вкусови качества. Иеален за направа на пюрета, консерви с цели домати, сокове и сушене.

Предложението, което следва от каталога на Онлайн магазин semenata.bg са семена на домати за консерва Сан Марцано. Този сорт безколови домати има идеални вкусови качества и е сред най-предпочитаните за производство на консервирани домати.

Продълговатите и червени домати от този сорт за консерва се славят с изключителния си наситен вкус.

Високата им добивност пък е предпоставка доматите с интересен тъмен цвят да станат популярни сред зеленчукопроизводителите.

Идеални са за средно ранно производство. Оформените големи листа с високата си плътност предпазват растенията от силното слънце, съответно от "слънчасване" на плода.

За ранната сеитба на семената на домати за консерва Сан Марцано ще Ви трябват от 25 до 30 грама семена сорт Сан Марцано, за късната – 30 до 40 грама. За директно сеене на един декар пък трябва да си осигурите 150 грама семе.

Ако ще правите разсади, добре е да сте наясно, че семената покълват при температура по-висока от 15 градуса по Целзий. Поливането естествено е също изключително важно, както за повечето култури, така и за този сорт домати. Поддържайте влажна почва.

Семена на домати за консерва сорт Сан МАрцано се сеят в почвата на 1 до 1,5 сантиметра на дълбоко. За ранното им производство се засяват в периода от края на месец януари до края на месец февруари. За средноранното – през месец март, за късното – 25 -ти април – 10 – ти май.

На разсада му са нужни около 60 дни, за да е готов.

Може да го изкарате навън на открити земеделски площи след като се убедите, че са преминали сланите. Най-сигурно е това в края на месец март - април (следете прогнозата за времето).

При решение да засявате директно, съобразете се, че това трябва да се случи през април, като дълбочината на почвата в случая ще е от 2 до 3 сантиметра.

Вегетацията на домати за консерва Сан Марцано е около 110 дена. Когато настъпи момента за бране, ще видите, че при добри условия, които сте осигурили насажденията, ще ви се отблагодарят с доста завиден, висок добив.

Широко използван в кулинарията, червеният домат от сорт Сан Марцано е особено популярен в италианската кухня. От него се приготвя страхотно доматено пюре. Както добре са известни на всички и пастата и спагетите с доматено пюре са най-вкусни, особено ако за сока се използват доматите сорт Сан Марцано. Сгъстените сосове също много добре намират приложение и то не само в италианската кухня.

В световен мащаб доматът е изключително популярен с консервирането си, добавянето му към множество храни, сандвичи, както и съвсем прясната му консумация на салата, дори без никакви добавки.

Разбира се, ако смесите домата с различни зеленчуци, само ще спечелите. Най-популярна у нас е салатата, правена на село, а именно само краставици и домати (известната "селска салата").

Доматът има свойството да "пуска" соковете си в салатата, а те са толкова вкусни! Представете си само как е възможно една филия хляб, най-добре черен да потопите в доматения сок и тя да Ви донесе истинска наслада!

Не се колебайте, а пробвайте възможно най-скоро да засеете семена на домати без колове, които са популярни в цял свят като идеалният сорт за консервиране - Сан Марцано!

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоДетерминантен вид (нискорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране, За изсушаване

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив