МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на домати жълти тип Лимон - вкусни и интересни с плодове на китка

Семена на домати жълти тип Лимон - вкусни и интересни с плодове на китка - Домати семена с отлична цена: 2.20 лв.
Няма наличност
Семена на домати жълти тип Лимон - вкусни и интересни с плодове на китка

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 0,5 гр. (125 - 175 бр. семена на жълти домати тип Лимон)
  • Норма за сеитба: На декар от 25 до 30 грама чрез подготвяне на разсад.
  • Реколта: - 
  • Период на сеитба: Ранна – 20 януари до 25 февруари, средна – целия март месец, късна – 25 април до 10 май. 
  • Период на разсаждане: Края на месец март.
  • Схема на отглеждане: 80-120/35-45 см. На редове, колово отглеждане на 3-4 китки, поради голямата обща тежест на доматите в една китка, които могат да достигнат около 30 бр.
  • Вегетация: 100 - 110 дни. При ранна сеитба – май и юни, средна – март, късна – април и май.
  • Характеристики на плода: Жълт плод, тежи от 75 до 85 грама с форма на лимон. Много добри вкусови качества с приятно сладко кисел вкус и наситен аромат.

Онлайн магазин semenata.bg с голямо удоволствие представя на своите клиенти сортови семена на домати жълти Лимон. Семена на жълт домат, който има форма на Лимон. Да, правилно прочетохте. Жълт домат, характерен с цвета си и наподобяване формата на плода лимон.

Един доста екзотичен плод, нехарактерен за нас с формата и цвета си. Има идеални вкусови и полезни качества, но е сред предпочитаните сортове най-вече заради любопитната си форма и цвета си.

Яркият им жълт цвят определя плодовете в узряло състояние, така че, ако сте избрали да гледате този нетипичен зеленчук, не чакайте да стане червен, за да го наберете, както сме свикнали за домата. Самият домат е тип Лимон, така че е естествено да наподобява точно това.

Едно от най-характерните неща за домати жълти лимон е, че израстването им на височина, по-точно на стъблото им, е неограничено. Само по себе си това е добра предпоставка за приготвяне на необходимите колове или други опори при засаждането на разсада.

Говорейки за израстването на стъблото на жълтия домат Лимон, особеност при всяка една китка на стъблото е, че тя дава около 30 броя плодове. Като имате предвид тежината на всеки плод, естественото решение за добър добив е премахване на някои странични стъбла (препоръчва се едностъблено отглеждане). 

Добро решение и препоръка от специалисти е, да събирате по няколко китки от 3 до 4 заедно. Това отново е свързано с теглото на плодовете. За да са стабилни и да се развиват според очакваното.

Друга добра предпоставка за избор на тези сортови семена на жълти домати Лимон е дългата им вегетация, която е в периода от 100 до 110 дни. Самият факт, че имате три възможности за засяване – ранен, среден и късен, определя по-продължителния добив. Съответно вие ще може да се радвате на интересните жълти домати лимон по-дълго време.

Като става дума за периодите на сеене, екипът на нашия онлайн магазин semenata.bg ще ви насочи към една съществена подробност при гледането на насажденията. Това са дистанциите, които е нужно да спазите, за да получите добри резултати.

Разсаждането е в редове, както казахме. Между редовете оставете от 80 до 120 сантиметра, а между самите разсади от 35 до 45 сантиметра.

Любопитно и полезно е още да знаете, че за един декар производствена площ, ще са ви нужни едва 25 до 30 грама сортови семена на вкусни домати.

Както останалите доматени сортове за салата, и този сорт е подходящ за консумациия в прясно състояние. Друг вариант да запазите плодовете за консумация за по-дълъг период и най-вече през зимните месеци, е да ги консервирате.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЖълт
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Декорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив