МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на домати Волско сърце розово - вкусен домат с приятен аромат

Семена на домати Волско сърце розово - вкусен домат с приятен аромат - Домати семена с отлична цена: 2.00 лв.
Семена на домати Волско сърце розово - вкусен домат с приятен аромат
2.00 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: OPAL016

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: Семена на домати Волско Сърце розово може да закупите от градински център Semenata shop с разфасовка 0,2 гр. (около 60 бр. семена).
  • Норма за сеитба: Засейте, на открито, на разстояние 80 см между редовете и 30 см едно от друго в ред, 20-30 грама семена Волско сърце на един декар земеделска земя. 
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Периодът на сеитба, в който трябва да сеете сърцевидните домати Волско сърце, за средно ранно и късно производство, на открито, е през месец февруари – месец март. 
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: Сортът Волско сърце е силно подходящ за средно ранно и късно производство. Отглежда се разсадно и на конструкция (колово). Подходящо е откритото сеене и отглеждане на домата, на разстояние 80 см x 30 см. 
  • Вегетация: -
  • Характеристика на плода: Волско сърце е сърцевиден домат, предназначен за средно ранно и късно производство. Плодовете му са едри и розови на цвят. Средното тегло на домата е около 300 грама. Със своят отличен вкус, розовите домати са подходящи за прясна консумация. 

Добавихме в център за дома и градината Semenata shop семена на домати Волско сърце висококачествен сорт, производство на българската фирма „Опал Зи“ ООД. Индетерминантен сорт, подходящ за средно ранно и късно производство. 

Волско сърце е сорт с едри домати, чиято средна маса достига до 300 грама. Цветът на плодовете е розов, а формата – сърцевидна. Този индетерминантен сорт се характеризира с отлични вкусови качества. 

Сърцевидният домат е подходящ за разсадно отглеждане на открити площи. За средно ранно и късно производство, периодът на сеене на семената на Волско сърце е от месец февруари до месец март. Сортът се отглежда на конструкция (колово), с разстояние между редовете 80x30 см. 

Този домат розово сърце, със своите отлични вкусови качества, е силно предпочитан и препоръчван за прясна консумация. 

Освен изключително вкусни, доматите са и много полезни. Притежават богато съдържание на витамини, минерални соли, антиоксиданти, ликопен и бета каротин. В състава на зеленчука – плод, се откриват с високо съдържание изключително важните за организма витамин A и витамин C – те служат главно за укрепването на имунната система. Един домат на ден е достатъчен, за да се набави в човешкия организъм необходимото количество на витамините А и C. 

Доматите притежават диуретични свойства, стимулират дейността на стомашно-чревния тракт, укрепват костите и дори помагат при грижата за кожата, като я тонизират и освежават.

А знаехте ли, че доматът извършва чудеса при махмурлук

Под формата на доматен сок, той ускорява изгарянето на алкохолните калории в организма и стимулира бързото оттърваване от неприятното главоболие, наречено махмурлук. 

В 1 грам на Волско сърце, от фирмата „Опал Зи“ ООД, се съдържат приблизително 280-300 броя семена. 

Семена
Кога се засяваФевруари, Март
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август
Цвят на плода/цветаРозов
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив