МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на домати Биволско сърце Розово от Флориян

Семена на домати Биволско сърце Розово от Флориян - Домати семена с отлична цена: 2.20 лв.
Семена на домати Биволско сърце Розово от Флориян

Опции

Купи

Градински онлайн магазин Semenata bg представя за своите клиенти един страхотен сорт – семена на домати Биволско сърце Розово.

Розовото биволско сърце е средно ранен до късен сорт салатен домат. Цени се високо заради своите плодове, които имат типична сърцевидна форма и наситено розов цвят. От семената на Биволско сърце Розово ще получите сравнително мощни растения.

Плодовете са със средно тегло около 250 гр., приятна консистенция и аромат, отлични вкусови качества. 

Доматите Биволско Розово сърце са сорт, който се препоръчва за прясна консумация.  Отличен е за приготвяне на салати, различни видове дресинги, украси към ястия и др.

Вегетацията на този сорт трае около 80 – 85 дни.

Период на засяване: За да се развие нормално растението е добре да спазвате следните срокове за засяване – при ранно оглеждане засейте в периода 20.01 – 25.02. 

При средно производство заложете семенцата на домати Биволско сърце розово от 01 до 30 март.

При късно производство семената засейте от 25-ти април до 10-ти май.

Ако мислите да засявате без разсад (директна сеитба) е добре да го направите от 01 до 10 април.

Особености при засяване на семената: За да покълнат нормално тези семена им е нужна минимална температура на почвата 15 градуса. При ранно и средно ранно засяване за разсадд засейте семето на Биволското сърце розово на дълбочина 1  - 1,5 см, а при късно отглеждане и директна сеитба засейте по-дълбоко – 2 – 3 см.

Разстояния: При отглеждане на сорта Розово сърце биволско е добре да спазвате схема 80/120х35/45 см при ранно, средно ранно и късно производство, при директно засяване спазвайте 120х40/20 см.

Посевна норма: При разсадно производство на домати биволско сърце Розово ще са Ви нужни 25 – 40 гр. семена на декар, а при директна сеитба е добре да предвидите 150 гр. семе на дка.

Почитателите на розови домати познават много добре този класически сорт -  Биволско Сърце, който ви представяме от Севън Сийдс ООД. Доматите гиганти, които се получават от сортовите семена впечатляват от пръв поглед с апетитния си вид, големина и невероятен аромат. Щом ги опитате, бързо ще разберете защо Розов Домат Биволско Сърце е сред най-предпочитаните сортове домати, които са обичани от малки и големи. 

Сортът е високодобивен. Предназначен е за средно късно производство. Според начина на растеж Биволско Сърце е индетерминантен. Отглежда се или на колове или на конструкции, които да служат за опора на високите и буйни растения. 

Както името подсказва, формата и големината на доматите наподобяват сърце. При достигане на пълна зрялост плодовете придобиват апетитен розов цвят. Розово сърце домати са многокамерни, с много добра твърдост и издръжливост при транспортиране. Големината на доматите е със средно тегло от 250 грама. Имат тънка кожица, а вътрешността им съдържа сравнително малко семе. На вкус доматите са с приятно сладко – кисел вкус и неустоим аромат на истински домашно отгледан зеленчук от градината. 

Подготовка на разсад

За получаването на ранна реколта, най-подходящото време да засеете семената е в края на Януари – края на Февруари. За средно ранна реколта засейте семената на Биволско Сърце през месец Март. Доматите са подходящи и за късен добив. 

Пригответе разсад като засеете семена на домати Биволско сърце розов в края на Април – първата половина на Май. Може да се засее и директно в почвата на мястото на отглеждане. Задължително трябва да изчакате да отмине периодът на слани – през Април. 

Семената се нуждаят от топлина, за да покълнат. Желателно е температурата на почвата да е поне 15 С градуса. Засяването за ранна и средно ранна реколта се случва на дълбочина около 1 – 1,5 см. За късна реколта и директна сеитба заровете семената на около 2 – 3 см дълбочина. Вегетационният период за този сорт апетитен домат е около 80 – 85 дни. 

Кои са най-подходящите схеми за засаждане на разсада? 

Преди всичко изберете слънчево място с плодородна почва за отглеждане на доматите Биволско Сърце. Разсадът за ранна,  средно ранна и късна реколта се засажда по схема 80/120 х 35/45 см. Ако изберете директна сеитба, следвайте схемата 120 х 40/20 см. 

В 1 грам семена Биволско Сърце има приблизително 250 – 330 броя семена. Ако отгеждате доматите чрез разсад трябва да си набавите 25 – 40 грама семена. За директна сеитба ще са нужни около 150 грама на декар.
Домати Биволско сърце се използват предимно за директна консумация в свежо състояние. От него се приготвят невероятни салати, разядки и специалитети. С успех се използва и за готвене на ястия с паста, ориз, месо и други. Доматите са важна суровина и за консервиране. 

Кои са любимите ви сортове розови домати за отглеждане в градината и за консумиране? 

Знаете ли, че има огромно разнообразие от сортове розови домати гиганти, които ще ви впечатлят с вкуса и качествата си? Опитвали ли сте червеният вариант на Биволско сърце? В Севън Сийдс ООД ви предлагаме голямо разнообразие от семена на любимите ви зеленчуци и всичко, от което се нуждаете, за да постигнете страхотни резултати от насажденията в градината. 

Разфасовка: 0,3 гр. (около 90 бр. семена) се съдържат в една опаковка 

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаМай, Юни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаРозов
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив