МЕНЮ
КОШНИЦА

Био семена на колови домати Аче - директен сорт за вкусна салата

Био семена на безколови домати Аче - директен сорт за вкусна салата - Домати семена с отлична цена: 3.90 лв.
Био семена на колови домати Аче - директен сорт за вкусна салата
3.90 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SB10669

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 0,75 гр. (250 - 350 бр. семена био на коловите Аче доматки)
  • Норма за сеитба: От 25 до 30 грама за декар (разсадно), при директно засяване са Ви нужни около 120 - 150 гр. семена.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: За ранен добив –20 януари до 25 февруари, за среден – март месец, за късен – 25 април до 10 май. Ако засявате директно без разсади го направете в периода 1 - 10 април.
  • Период на разсаждане: Края на месец март.
  • Схема на отглеждане: Колово в редове при схема 80-120/35-45 см. При директно безразсадно отглеждане използвайте схема 120+40/20 см.
  • Вегетация: 75 - 85 дни. Периодът на беритба за ранен добив: Май и юни, среден – юли и август, късен – септември и октомври.
  • Характеристики на плода: Едри плодове, наситен червен цвят с тегло 200 - 220 гр. без зелен пръстен. Сорта се цени високо за консервиране и направа на сокове и сосове поради яркочервения цвят.

Новото предложение на Онлайн магазин semenata.bg, с което допълнихме богатия си каталог от семена, са сортовите семена на домати Аче. 

Плодовете на Аче са големи и много вкусни, с наситен червен цвят. Кръглата им форма също е характерна, както и при повечето сортове домати.

Семената на домата Аче могат да се сеят за ранен, среден и късен добив. Съответно за ранното му производство, се сеят семената в оранжерии в месеците януари и февруари, за средното – през март месец, а за късното – април и май месец.

Отглеждането на наситено червения домат се случва в редове и колово.

Когато сеете на редове, трябва да спазите дистанция между тях от 80 до 120 сантиметра, а между самите растения от 35 до 45 сантиметра.

След преминаване на опасността от падане на слани насажденията могат да се разсаждат вече навън. Някъде към края на месец март е подходящо време за разсаждането.

Вегетацията на този сорт е от 75 до 85 дена. Получените домати са едри и много сочни, тежат около 200 до 220 грама.

Добивът също зависи и от времето на сеене на семената. Ако сте засяли семената на домати колови Аче за ранен добив, очаквайте реколта през края на пролетта, началото на лятото – май/юни, среден добив ще имате през летните месеци юли и август, а късен – през септември и октомври месец.

Изключително подходящ сорт за промишлени цели. Сочните плодове, приятният вкус и аромат са предпоставка за приготвяне на различни видове сокове, сосове, консервиране на доматите в различни варианти. 

Едно от многото положителни неща, които можем да кажем за този сорт е, че издържат добре при транспортиране. По този начин доматите за колово отглеждане Аче става популярен сорт сред производителите на зеленчуци. Доматите могат да се отглеждат с цел износ и така да популяризират себе си не само у нас, а на световно ниво.

Естествено чуждестранните ни гости, жадуващи да се запознаят с традициите на страните, които посещават, съответно и с българската традиционна кухня, вече са успели да харесат този сорт. Неминуемо той се превръща в един от любимите сортове домати за колово отглеждане.

От него се приготвят много и различни видове сосове. Прясно приготвените сосове пък винаги са успявали да спечелят популярност с вкуса и яркия си червен цвят.

Освен в прясно състояние под формата на салати, украса и част от различни видове сандвичи и дресинги, доматите директен сорт Аче се харесват дори мариновани.

Много лесни за отглеждане и не се нуждаят от опори. Засейте семената на коловите домати Аче в двора. Насладете се на вкусни салати и ястия приготвени с този вкусен сорт детерминантни домати.

Специално в българската кухня рядко минава манджа, без да включва в себе си домат.

Много вкусна салата се получава, ако нарежете два домата и прибавите към тях стар лук. Подправете с щипка сол и малко зехтин или друга предпочитана от Вас мазнина.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаАприл, Май, Юни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция, Отглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоДетерминантен вид (нискорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив