МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на домати БГ Грамада F1 - много едър сорт с чудесен вкус и висок добив

Семена на домати БГ Грамада F1 - много едър сорт с чудесен вкус и висок добив - Домати семена с отлична цена: 2.30 лв.
Семена на домати БГ Грамада F1 - много едър сорт с чудесен вкус и висок добив
2.60 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: OPAL344

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: Семена на домати БГ Грамада F1 може да закупите онлайн в разфасовка 0,2 гр. (около 60 бр. семена), 1 гр. и 5 гр.
  • Норма за сеитба: Засейте 15-20 грама семена на средно ранния домат БГ Грамада F1 на един декар земеделска земя. 
  • Реколта: БГ Грамада F1 формира мощни растения, които раждат средно по 5-6 едри, месести, червени и много вкусни домати на китка. 
  • Период на сеитба: Подходящият период на сеитба на този средно ранен хибрид е през месец февруари – март. Семената се сеят на разстояние 80 см между редовете и 30 см едно от друго в ред.
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: Може да отглеждате вкусният хибрид, както на открити площи, така и в полиетиленови оранжерии. Подходящито отглеждане на домата е на конструкция, на едно стъбло на 4-5 съцветия. 
  • Вегетация: -
  • Характеристика на плода: БГ Грамада F1 е индетерминантен хибрид, с едри и много сочни плодове, теглото им достига 250-300 грама, с отлични вкусови качества. Доматите имат кръгла форма, оцветени са в апетитно красив червен цвят и са много месести. 

Добавихме в нашия онлайн магазин семена на нов български сорт домати – БГ Грамада F1. Среднозрял хибрид, дело на селекционната и призната българска фирма Опал Зи ООД. 

БГ Грамада е индетерминантен хибрид, който формира силни растения, със средно по 5-6 плода на китка. Доматите притежават кръгла форма, апетитно червен цвят и много добра едрина – средното тегло на плода е 250-300 грама. Вътрешността им е месеста, много сочна и страшно вкусна. 

Средно ранният български домат е подходящ за отглеждане както на открити площи, така и на закрити – в полиетиленови оранжерии. Грамада F1 се характеризира с колово отглеждане (на конструкция), едностъблено на 4-5 съцветия. 

Подходящият период за сеене на семената за средно ранно производство е през месеците март – февруари. Имате нужда от 15-20 грама семена на един декар земеделска земя, като схемата на засяване е 80 см между редовете и 30 см едно от друго в ред.

Броят на семената в 1 грам на сорта БГ Грамада F1 е 280 – 300. 

БГ Грамада F1 е впечатляващ хибрид, с едри, месести и много вкусни домати. Може да консумирате вкусният домат на практика с всичко – от салати до различни меса и зеленчуци. 

През лятото, този така любим зеленчук/плод е най-предпочитан за направата на свежи салатки или просто за самостоятелна консумация, заради приятния си вкус и свежестта, която допринася към всяко ястие. 

Причина е високото сържание на вода, което се съдържа в домата. Това количество вода прави вкусния плод засищаща и в същото време лека храна, което е търсената комбинация за летните горещи месеци.

Освен това, поради високото си съдържание на вода, консумацията на домата дарява кожата с необходимата влажност, което я поддържа добре хидратирана, здрава и блестяща. 

Семена
Кога се засяваФевруари, Март
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив