МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на диск Българска национална кухня съдържа магданоз, копър, мащерка и девесил

Семена на диск Българска национална кухня съдържа магданоз, копър, мащерка и девесил - Девесил семена с отлична цена: 3.00 лв.
Семена на диск Българска национална кухня съдържа магданоз, копър, мащерка и девесил

Опции

Купи
  •  Разфасовка / брой семена: 4 бр. диска с 10 см диаметър.
  •  Норма за сеитба: В зависимост от размера на съда.
  •  Реколта: -
  •  Период на сеитба: Януари - Март на закрито, след преминаване на опасността от падане на слани на открито.
  •  Период на разсаждане:  Не е необходимо да се разсаждат.
  • Схема на отглеждане: В саксии или в градината. 
  • Вегетация: 70 - 100 дни.
  • Характеристики на плода: Подправките магданоз, копър, мащерка и девесил са идеални за прясна консумация, за сушене и декорация на различни ястия, супи, а някои билки като копър и мащерка са идеални и за чай.

Онлайн магазин semenata.bg с удоволствие представя комбинацията от 4 известни подправки под формата на семена на диск от магданоз, копър, мащерка и девесил. Както разбрахте четирите подправки са българските популярни растения, известни с широкото си използване в нашата традиционна кулинарна култура.

Страхотния микс от подправки е създаден специално за сеитба с сандъчета или различни съдове за цветя, като по този начин Вие ще успеете да им се насладите и да ги използвате удобно и лесно.

Семената на подправките от Българска национална кухня са разположени на биоразградим диск. По този начин засяването е улеснено, заради подреждането на семенцата на определено разстояние. Благодарение на дисковете ще си осигурите прецизност и бързина при засяването и ще направите отглеждането на зелените подправки по-лесно.

За ранна сеитба сейте през пролетния сезон – март месец и април месец. През тези месеци времето е топло и слънцето е по-интензивно, което е благоприятно за семената в диска или по-точно за тяхното поникване.

Почвата, обработена и подготвена, трябва да овлажнявате редовно, за да могат семената на  магданоз, копър, мащерка и девесил да поникнат по-бързо. Когато времето се затопли и се задържат положителни градуси, сандъците и съдовете със засятите дискове извадете навън. Развитието на подправките ще е сполучливо, ако местата, където сте изнесли сандъчетата са светли, на слънце.

През юни можете да започнете да обирате готовите подправки. Стрък по стрък отрежете, като това ще стимулира растежа на новите стръкове. Когато премахвате готовите стръкове, на същите места ще се развиват новите (понеже повечето не са едногодишни растения).

Събраните билкови растения оставете във вода или в хладилник, увити в пликове от найлон. Ако искате да ги използвате по-дълго време, ги изсушете на проветриво и сенчесто място или замразете във фризера.

И четирите подправки са всеизвестни и се ползват с лечебни цели за приготвяне на чайове, запарка и настойка. При проблем с храносмилателна, отделителна или дихателна системи, тези запарени билки действат благотворно.

За получаване на качествена продукция от изброените подправки, подберете почва, обогатена с хумус. За да сте сигурни, че ще осигурите добри почвени условия, преди сеитбата е добре да наторите с подходяща за целта тор.

Технологията на сеитбата е следната. Първо подгответе почва, според изброените по-горе условия, следва заглаждане и изравняване, а накрая поставяне на самите семена на диск. Когато вече е наместен, покрийте го с рохкава почва от 1 до 2 сантиметра. Утъпчете добре. Остава да полеете обилно, за да започне да се разгражда диска. Следете растенията и осигурете редовни поливки.

Ако сте фен на българските традиционни подправки, не пропускайте да поръчате семена на диск, които предлагаме в каталога на semenata.bg. Целта им е удобството и бързината при сеитба и отглеждане.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЯнуари, Февруари, Март, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Цвят на плода/цветаБял, Жълт, Зелен, Розов
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностДвугодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСенкоиздръжливо, Светлолюбив вид
ЗимоустойчивостЗимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране, За изсушаване, Декорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив