МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на Диск от Мента Piperita (Mentha) перфектни за саксия

Семена на Диск от Мента Piperita (Mentha) перфектни за саксия - Мента семена с отлична цена: 2.00 лв.
Семена на Диск от Мента Piperita (Mentha) перфектни за саксия

Опции

Купи
 • Цъфтеж: При цъфтенето цветчетата са виолетово-червени. Периода е от юли до август.
 • Височина: Близо 40 сантиметра.                   
 • Осветеност на терена: Предпочита слънце.        
 • Почвени условия: Дренирани почви.
 • Устойчивост на ниски температури: Висока.     
 • Дълговечност: Това е многогодишно растение.
 • Подходящо място: В съдове на закрито през цялата година, а навън на специални места далеч от други билки, тъй като завзема "чужди територии" при развитието си.
 • Период на сеитба: Навън от средата на март след сланите, на закрито целогодишно.
 • Дълбочина на сеитба: Близо до повърхността с малко почва върху семената.
 • Схема на отглеждане: Слага се по един диск в саксия.
 • Период за покълване: 14-21  дни.
 • Необходимост от поливане: Редовно, но с мярка, без преполиване.
 • Подходящи торове: С тор за билкови растения. 
 • Разфасовка: 1 бр. диск с диаметър 10 см.

Сортовите семена на диск на мента Piperita (Mentha) са част от богатия асортимент, предлаган от нашия Онлайн магазин semenata.bg, който е на разположение на клиентите ни вече и за поръчка през сайта.

Като билка, растението мента се слави със своята свежест, с аромата и вкуса си, както и с множеството си полезни свойства.

Предлагаме Ви специалните семена на това растение под формата на хартиени дискове, към които при производството са прикрепени самите семенца. Тъй като те по принцип са изключително дребни и за мнозина е трудно да преценят дали са ги засели адекватно в съответния съд или на мястото в двора и в градината, с дисковете това става много лесно.

Така всеки градинар – професионалист или любител, може лесно да засее специалните семена на диск на Мента Mentha Piperita на избраното за нея място. Предварително е добре да се изравни почвения слой, после поставяте дисковете върху него и ги застилате с тънък слой почва чрез леко притискане след това. Най-добре е да се полее обилно, понеже дисковете трябва да се разтворят, за да започнат да покълват семената.

Във всеки пакет има по един диск със семена на Мента Пиперита. Дисковете са с размери от 10 см. И ако сеете ментата в съдове, те трябва да са с поне 15 см диаметър.

Ментата Piperita (Mentha) се полива по-често в периода на покълване и на цялостното си развитие по-нататък, но не трябва да се преполива. Първото поливане се прави още при засяването на семената на растението.

Голям плюс на ароматната билка е, че тя се отглежда лесно, приспособима е и не изисква много грижи. Многогодишно растение, мента Piperita винаги ще внесе свежест у дома Ви, независимо дали я използвате като билка или подправка, за чай, готвене или просто към някой екзотичен освежаващ коктейл като ментовия джулеп например, чиято рецепта идва направо от делтата на река Мисисипи в САЩ.

Цъфтежът на ароматното и полезно растение е в разгара на лятото през месец юли и месец август. Тори се само, ако почвата е бедна на хранителни вещества. Семената на дискове на Ментата покълват бързо, обикновено за две до три седмици след засяването на семенцата. На закрито в саксии това може да става през цялата година, а навън от средата на месец март нататък след като отмине опасността, която носят сланите.

Билката има огромен процент съдържание на ментол, особено в листната си маса, което прави нейните етерични масла изключително ароматни и полезни. С листчета от мента може да си направите чай, коктейл или да ги използвате за готвене като подправка в редица екзотични ястия.

Освен в свежо състояние, зелената билка може и да се изсуши за използване по-късно. Това се прави като свържете в китка стръкчетата и листчетата и я поставите на места, където има добро проветрение и няма влага. Щом изсъхне, листчетата се изронват от стебълцата, които достигат до 30 см височина. Съхранявайте в съдове от стъкло или в хартиена торбичка.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЯнуари, Февруари, Март, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Цвят на плода/цветаБял, Зелен, Лилав, Розов
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностМногогодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране, За изсушаване, Декорация, Лечебни цели

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив