МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на домати Копнеж F1 вкусни и червени безколови (детерминантни)

Семена на домати Копнеж F1 вкусни и червени безколови (детерминантни) - Домати семена с отлична цена: 2.50 лв.
Няма наличност
Семена на домати Копнеж F1 вкусни и червени безколови (детерминантни)

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 0,2 гр. (около 50 - 52 бр. семена в опаковка)
  • Норма за сеитба: 20-25 грама на декар.
  • Реколта: До 7 тона от декар.
  • Период на сеитба: Средна сеитба – 15.04 – 15.05, късна сеитба – 15.05 – 30.05. 
  • Период на разсаждане: За средно ранен добив – 25.04 – 30.05, за късен - 15.06 - 30.06.
  • Схема на отглеждане: Безколово едноредово 140/25-30 см или двуредово 120+40/30-35 см.
  • Вегетация: От 115 до 118 дена.
  • Характеристики на плода: Кръгла форма на плода, гладки по повърхността, наситен червен цвят. Доматите са средно едри с тегло около 180 - 280 гр., непукливи, много месести и без съдържание на целулоза, не на последно място е и страхотния вкус на домата Копнеж F1. Цени се за прясна консумация и преработка.

Поръчайте онлайн от магазин Semenata bg семена на детерминантни домати Копнеж F1 безколови много вкусни и червени. Този сорт е за средно ранно отглеждане и има страхотен вкус и характерните за доматите полезни качества. Сорта е част от специална селекция, която цели да се увеличат антиоксидантните свойства, съдържащи се в българските домати.

Семената на детерминантни домати Копнеж F1 за безколово отглеждане може да се сеят за средно ранно и за късно производство. За средно ранно производство, периодът е от петнадесети април до петнадесети май, а за късна сеитба – от петнадесети май до тридесет май.

Почвата, в която ще изберете да засявате, трябва да е плодородна, добре отцедлива, с повече хумус в състава си. Необходимата дълбочина на която трябва да се засяват семената е от 1 до 1,5 сантиметра.

Растенията, които се оформят при израстването си имат стабилни стъбла, с широки и дълги листа. Самият плод представлява кръгли домати, с наситен червен цвят, вкуса им е леко кисел и сладък едновременно. Доматите са сравнително големи, предпочитани предимно за прясна консумация.

Вегетацията на домати Копнеж F1 е от 115 до 118 дена, след което вече може да се радвате на вкусните домати. Примамливите едри червени домати освен, че са плътни и месести, са изключително устойчиви. Не се напукват и могат да се съхраняват сравнително дълго време. Това предполага отглеждането им в големи количества за износ или за търговия на вътрешния пазар.

Другата причина да бъдат предпочитани от производителите на зеленчуци е, че дават много добър добив до седем тона от декар. Много добър избор са и за търговски цели.

Освен за износ, са и особено подходящи домати за консервиране, заради месестата си структура ярък червен цвят.

Подходящо и много характерно за домата от сорт Копнеж F1е използването му във всякакви и различни ястия. Салати, сандвичи, консервирани домати, пюрета, сокове и още много други.

Може би това са едни от най-използваните и популярни зеленчуци, отглеждани в нашите градини - детерминантните домати. Удобно и много полезно е отглеждането за собствено производство. Най-удачния начин да имате под ръка този известен български домат е като поръчате семената на детерминантни домати Копнеж F1 безколови и вкусни още сега, без да е колебаете от semenata.bg!

Насладете се на вкусния и богат на ликопен домат Копнеж F1. По този начин винаги ще можете да направите прясна и полезна салата, да сготвите вкусно ястие, знаейки че сами сте отгледали продукцията си.

Възползвайте се от нашето предложение и поръчайте семена на български домати сорт Копнеж от онлайн магазин semenata.bg.

Сорта е устойчив на вертицилиум и фузариум.

Семена
Кога се засяваАприл, Май
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаАвгуст, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоДетерминантен вид (нискорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране
Устойчивост на болестиФузариум, Вертицилиум

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив