МЕНЮ
КОШНИЦА

Оригинални семена на пъпеш Десертен номер 5 - вкусен и сочен сорт с високи добиви

Оригинални семена на пъпеш Десертен номер 5 - вкусен и сочен сорт с високи добиви - Пъпеши семена с отлична цена: 1.30 лв.
Няма наличност
Оригинални семена на пъпеш Десертен номер 5 - вкусен и сочен сорт с високи добиви
1.89 лв.
  • НАЛИЧЕН: Няма наличност
  • Код: VSG0083

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 2 гр. (около 60 - 70 бр. семена на пъпеш сочен Десертен номер 5 има в опаковка)
  • Норма за сеитба: От 300 до 400 грама семенца за декар.
  • Реколта: От 2 до 5 тона от декар.
  • Период на сеитба: Април, май.
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: Добре обработена почва, киселинността да е с ниски стойности, богата. Гнездово или редово.
  • Вегетация: От 75 до 90 дена.
  • Характеристики на плода: Плодовете са със закръглени форми, тежки до 2 килограма, цветът е зеленикав до бял.

Център за качествени градински стоки semenata.bg ще Ви представи следващото предложение от каталога си. Попълнението са семена на пъпеш Десертен Номер 5, изумяващ с великолепната си сочност. Сладките десертни пъпешчета имат страхотно ароматно излъчване.

Нещо, което ще ви заинтригува, е фактът, че сортът бива създаден от наши производители. Така, че хората, ценящи българската продукция ще бъдат радостни да разберат, че могат да добият семенцата от сайта ни.

Десертният сорт пъпеш номер 5 е силно популяризиран сред десертните плодове, особено имайки предвид, че е роден вкусен сорт. Борсите, предлагащи зеленчукови и плодови продукти ценят високо сорт-Десертен номер5.

Всички са запознати със сладостта, вкуса и неописуемият аромат на пъпешите. Ползите от плодовете се състоят в състава на десертните пъпешчета. В тях се съдържат множество витамини, част от които са К, С и А. Включени в състава им са още магнезият, фосфорът, калцият, калия, натрия и така нататък.

Всяко от изброените вещества носят само здраве на организма ви.

Десертните видове пъпеши, сами по себе си се представят от изключителна сладост и невероятни вкусови качества. Сорт Десертен номер 5 не прави изключение от правилото.

Бихте могли спокойно да хапвате десертните пъпеши самостоятелно. Прекрасна комбинация получавате и съчетавайки пъпешите с разни други пресни плодове. Една плодова салата винаги носи свежест и обогатява всяка лятна трапеза.

Вариант за извличане ползите от десертния пъпеш и наслада от вкуса му, получавате във вид на прясно изцедени фрешове от плодовете.

Не бива да пропускате да разнообразите дворните си места с прекрасните десертни пъпешчета номер 5. Не се изисква някаква определена грижа, когато гледате семенцата и самите растения. Сортът не е капризен и сложен за гледане.

Готовите пъпешчета очаквайте през летните юли, август. Бихте могли да познаете, че можете да ги берете, ако отделянето на дръжката им от растенията става лесно.

Нормата за сеитбена процедура е както следва – от 300 до 400 грама семенца за покриване декар място. По така зададената норма бихте могли да прецените какво количество ще е нужно за избраното ваше място.

Семената на десертния номер 5 пъпеш засявайте през пролетните топли месеци април, май.

Най-удачно е засяването чрез директен подход. Т.е. засявайте на постоянното място, където ще се развиват плодовете.

Бихте могли да изберете гнездово засяване, редово също. Ако сте решили да сеете в гнезда, оставяйте от гнездо до следващо 150  до 160 сантиметра. Ако ползвате редове, разстоянията са същите за между редчетата, а растенията се засяват на 35 до 40 сантиметра едно до следващо. 

Семенцата поставяйте на 3 до 4 сантиметра в земята.

Периодът на вегетация на сорт пъпеши Десертен номер 5 продължава от 75 до 90 дена.

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив