МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на Червен Градински домат - тип супер гигант

Семена на Червен Градински домат - тип супер гигант
Семена на Червен Градински домат - тип супер гигант

Опции

Купи

Доматите от сорт Червен Градински притежават класическия вид на голям червен градински домат. Вкусът им е точно това, което си представяте щом видите лъскавите ярко червени зеленчуци, а именно ароматен, сочен, приятно кисело-сладък домат, който се топи в устата. Освен изкушаващо вкусни, домати от сорт Червен Градински са и много едри. На големина достигат средно около 400 – 800 грама. Съществуват и случаи, в които теглото на доматите достига зашеметяващите 1,5 кг. 

Червен Градински е индетерминантен сорт домати. За опитните градинари това автоматично означава, че растенията ще имат нужда от опора по формата на конструкции или колове, защото растат високи през целия сезон. 

Градинския червен е високодобивен български сорт, който се засява за ранна, средна и късна реколта, а с него може да се прилага и директна сеитба. В зависимост от плана за отглеждане на насажденията и времето за добив, приготвянето на разсад се случва в периода Януари – Март. 

Ако отглеждате Червен Градински парниково, периодът за засаждане на разсада е Март – Април. При засаждане на открито най-подходящото време е втората половина на Април – първата половина на Май, тоест веднага след отминаване на риска от слани. 

Засяването на семената е по стандартен метод. Заровете семената в работни саксии на дълбочина от около 1 – 1,5 см и осигурете постоянна влага, температура над 15 С градуса и светлина, за да отгледате здрав и устойчив разсад. 
Сорт Червен Градински е много пластичен и непретенциозен. Може да се отглежда едноредово по схема 80/40 см или двуредово, 80/60/40 см. 

Редовно поливане и много слънчеви часове са два от факторите, които ще спомогнат за получаване на богата реколта и отглеждане на здрави и устойчиви растения. Доматите изискват много хранителни вещества, за да развият потенциала си. Открийте най-подходящите торове на нашия сайт, които са специализирани за подхранване на зеленчуци и се насладете на изобилие от автентични вкусни български домати. 

Реколтата от Червен Градински ще ви впечатли с качеството и големината на доматите. Ако тъгувате по вкусът и вида на автентичните български градински домати, този сорт е за вас. Плодовете са обли, леко сплеснати и леко оребрени. 
Сортът е тип гигант благодарение на завидната големина на доматите. Средното тегло достига 400 – 800 грама, а някои рекордьори впечатляват с 1.5 кг тегло. Доматите са средно твърди, което позволява транспортирането и съхранението им.

Цветът им е наситено червен, когато достигнат пълна зрялост. Вкусът им е пленяващ. Вътрешността на доматите е сочна, ароматна и месеста. 
Червен Градински е сорт, който бързо се превръща в любим салатен домат. Използва се за салати, готвене, изцеждане на сок и т. н. В консервната промишленост качествата на доматите допринасят за направата на страхотни консерви, сосове, сокове, пюрета и други. 

В 1 грам семена се съдържат около 350 – 400 броя. За засяването на 1 декар трябва да предвидите около 20 – 25 кг. 

Кой сорт червени домати искате да отглеждате през предстоящия градински сезон? Ако все още не сте решили или ви е интересно какво разнообразие от сортове може да добавите в градината си, сега е моментът да разгледате селекцията ни от семена и да си набавите всичко, което ви е нужно.

Норма за сеитба: От 20 до 25 грама за 1 декар.

Период на сеитба: Януари и февруари в оранжерии, февруари и март за навън.

Период на разсаждане: Март и април в оранжерия и от 15 април до 15 май навън.

Схема на отглеждане: Едноредово производство е 80/40 см, а при двуредово отглеждане на червени домати гигант 80/55/40 см.

Разфасовка / брой семена: 0,3 гр. (около 155 - 120 бр. семена на градински домат червен), 1 гр. (350 – 400 бр. семена) и 5 гр. (1750 – 2000 бр. семена)

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив