МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на градинска Рукола култивирана - ранен сорт с отличен аромат и едри листа

Семена на Рукола култивирана - Рукола семена с отлична цена: 2.20 лв.
Семена на градинска Рукола култивирана - ранен сорт с отличен аромат и едри листа
2.40 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S001151

Опции

Купи

Добавихме в нашия онлайн магазин семена на рукола градинска Култивирана, позната и под латинското име Eruca sativa. Този сорт на едногодишното растение от семейство кръстоцветни, е много подходящ за сеене и отглеждане, както в домашни условия – на терасата, в саксия или сандък, така и в градината.

Култивата е изключително ароматен вид рукола. Растението й достига средна височина от 30 см и дава добиви от крехки листа, обагрени със свеж, зелен цвят. Ароматът на листата е леко пикантен, обогатен с привкус на ядки. 

Ароматният сорт рукола има благоприятно отглеждане, както на лехи в градината, така и в саксия или сандък на балкона. Препоръчителният период за сеене на семената на сорта е през месеците април – май. 

Препоръчително при отглеждането на руколата е да се излага на пряко слънце, не повече от 5 часа на ден и да се полива редовно. Температурата, в която културата вирее най-успешно е около 25 градуса. 

Руколата е листен зеленчук, който притежава широка разпространение в кулинарията. Там се използват основно листата на зеленчука. Колкото по-млади са те, толкова по-лек и свеж е техният вкус, следователно са предпочитани за консумация. По-старите листа стават жилави, а вкусът им - силно натрапчив. 

Зеленчукът се консумира пресен и от него основно се правят салати, като листата му се използват и за приготвяне на пица, паста, ризото и различни видове дресинги.

Интересен факт, е че едногодишното растение е познато още от Древен Рим, където е било разпространено като подправка. Местните считали семената на руколата за афродизиак и употребявали често листният зеленчук в комбинация с настъргани луковици от орхидеи и пащърнак, кедрови ядки и шам-фъстък.

  • Разфасовка / брой семена: Семена на Рукола Култивирана градинска може да намерите в разфасовки 250 гр. или 1 кг семенца.
  • Норма за сеитба: Засейте в саксия, сандъче или в леха 400 грама семена на рукола Култивирана на един декар земеделска земя. 
  • Реколта: - 
  • Период на сеитба: Благоприятният период за сеитба на семената на рукола Култивата е през месеците – април и май.
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: Може да отглеждате този сорт ароматна рукола, както на балкон, в саксия или сандъче, така и на лехи в градината. Руколата вирее добре и на слънце и на полусянка, като е важно да не държите зеленчука дълго време на пряко слънце, за да не предизвикате преждевремено увяхване на листата. Поливайте редовно, за да поддържате необходимата влага на почвата. 
  • Вегетация: Вегетационният период на листният зеленчук Култивирана продължава около 4 седмици.
  • Характеристика на плода: Култивирана градинска, позната и под латинското си име Eruca sativa, е ароматна рукола, със свежи зелени листа. Те притежават страхотен аромат, с лек привкус на ядки и пикантен вкус.
Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаМай, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив