МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на готварски тиквички сухи (Суха F1) - оригинален японски сорт на Саката (Sakata)

Семена на готварски тиквички сухи (Суха F1) - оригинален японски сорт на Саката (Sakata)
Семена на готварски тиквички сухи (Суха F1) - оригинален японски сорт на Саката (Sakata)
2.50 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SAKA062

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 10 бр. (оригинални семена на готварски тиквички Сухи F1), 500 бр. и 1000 бр. семенца.
  • Норма за сеитба: От 250 до 450 грама семенца за декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: От 15.04. - 15.05.
  • Период на разсаждане: Поне 30 дена след засяване на семенцата.
  • Схема на отглеждане: При минимум 12 до 15 градуса на почвата, на 4 до 5 см дълбочина, препоръчително е наторяването.
  • Вегетация: От 50 до 60 дена.
  • Характеристики на плода: Млечно-зелен цвят на повърхността, вътрешността е с кремав цвят. Цилиндрични по форма.

Градинският магазин semenata.bg ще представи на своите настоящи и бъдещи клиенти и читатели поредното си предложение. Освен, че обогати каталога си с още един продукт, предложението на semenata.bg ще зарадва всички любители на градинските култури.

На Вашето внимание представяме семена на тиквички готварски Суха F1. Сортът се слави с висока добивност. Хибридната култура се развива във вид на растения, с добра листна част. Плодовете са стабилни, с невероятни вкусови качества, израстват със средни темпове.

Доста добра предпоставка за избора на този вид готвярска тиквичка Суха F1 е нейната устойчивост на разни заболявания, спохождащи тиквите като цяло. Тази причина всъщност е една от многото при избора на тиквичките от редица родни производители. Търговците, занимаващи се с износна, вносна търговия със зеленчукови продукти също предпочитат сорта, заради редица фактори, единият от който е именно устойчивостта им на болести.

Самите тиквички представляват цилиндрични по форма плодове, изтъняващи посока дръжката. Повърхностната част на тиквичките е обагрена в млечно-зелен цвят, вътрешната част е кремава. По повърхността има слабо оребряване, а вътрешността е с месеста структура.

Споменахме вече, че производители и търговци се възползват изключително от сорта. В тази връзка изборът им е обусловен и от прекрасния търговки вид на тиквичките.

Вариантите за отглеждането на зеленчуковите продукти са на открити пространства и на закрити такива, като оранжерийни постройки например.

Самата процедура по засяване на семето от готварските тиквички Сухи F1 бихте могли да осъществите през пролетните месеци април, май. По-точно като период – 15.04. - 15.05.

при предварително приготвени разсади, изведете ги навън след появата на три четири същински листенца. Това ще е знак, че растенията са достатъчно заздравели, за да понесат условията навън.

За да успеете да получите хубави, здрави и качествени зеленчуци, е необходимо да се съобразите с някой неща. Например по време на тяхното развитие, поддържайте почвата рохка. Нужно и редовно да оплевявате и окопавате растенията. Так ще подпомогнете нормалното развитие на плодовете. Когато окопавате за първи и за втори път, използвайте подходящата торова смес, за да подхраните растенията. Всеизвестен факт е нуждата от редовни поливания на растенията, така че не ги оставяйте сухи.

При готова продукция, ще се наложи да берете тиквичките постоянно, ден след ден, защото както споменахме, сортът е високо продуктивен.

Зеленчуковите продукти обирайте с дръжките, иначе можете да навредите на корените на растението.

Тиквичките са изключително полезни зеленчуци, в състава им влизат богат асортимент от витаминозни вещества. Минералните съставки също не са в излишък, а напротив.

Друго, известно за тиквичките е тяхната нискокалоричност. Именно по тази причина тиквичките готварски Сухи F1 биват ползвани много често в разни хранителни режими. Заради нискокалоричността си, зеленчуците влизат в състава на различни диети на хора, желаещи да свалят някой килограм.

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив