МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на голосеменни тикви Миранда

Семена на тикви с голо семе сорт Миранда - Тикви семена с отлична цена: 1.80 лв.
Семена на голосеменни тикви Миранда

Опции

Купи

Тиква Миранда е сортът, който ще ви дари с реколта от вкусни и едри плодове и семки, които нямат типичната твърда обвивка на тиквеното семе. Сортовите семена, които ви предлагаме от Севън сийдс ООД са перфектният избор за засяване на тази култура през предстоящия градински сезон.

Нужно ли е да се приготвя разсад от семена на тиква с голи семена Миранда?

Миранда е подходяща за директна сеитба. Не е нужно да се приготвя предварителен разсад, за да отглеждате този сорт тиква с голо семе. Тиквите са топлолюбиви и слънцелюбиви растения, затова планирайте директното засяване на семената в края на пролетта на слънчево място, защитено от вятър и течения. Най-подходящото време е краят на Април, защото в този период температурите на почвата обикновено са над 10 С и опасността от слани е преминала. Вегетационният период на Тикви с голи семена Миранда продължава около 105 дни.

Как се засаждат семената на голосеменна тиква сорт Миранда?

Направете предварително дълбоко обработване на почвата на избраното място за отглеждане на тиквите още през есента и добавете органична тор. Най-успешният метод за засяване на семената е в гнезда. За целта направете гнезда с диаметър около 50 см и засейте около 5 – 6 броя семена от голосеменни Тикви Миранда във всяко от тях. 

Следвайте схемата 90/50 см, за да осигурите оптимално разстояние между отделните растения, които ще разполагат с достатъчно пространство, за да се развият и плододават. Тиквите благоприятстват от добре дренирана рохкава почва. Затова планирайте редовно окопаване на гнездата и плевене.

Сорт Тикви Миранда се развива най-добре при осигурено умерено поливане, но може да издържи и на засушаване благодарение на дълбоките си и мощни корени.

Кога се очаква прибиране на добивът от тиквите с голо семе?

Обикновено реколтата е готова за прибиране в края на Септември. Най-сигурният знак, че е време да откъснете тиквите е като забележите прегарянето на листата на растенията.

Латинското име на тиквата е „Cucurbita“, а регионите, от които произхожда са Централна и Южна Америка. Растенията са мощни и развиват обширни стелещи се стъбла и голяма листна маса. Сорт Миранда дава реколта от сферични едри плодове с твърда кора. Цветът на кората е зелен с оранжеви петна. Вътрешността на тиквите е плътна и сочна, с високи вкусови качества.

Най-голямото предимство на голосеменни Тикви Миранда са техните семена. Плодовете изобилстват от т. нар. „голо семе“. Семките се различават от типичното тиквено семе по това, че дори в зряла възраст нямат типичната твърда обвивка. Голото семе на

Миранда е крехко и много вкусно. Сортът се цени високо от производителите на тиквено семе, защото обработката им е по-лесна, а вкусовите качества са отлични. Тиквените семки могат да се консумират както сурови, така и печени.

Месестата част на тиквите е ароматна и сладникава. От нея се приготвят страхотни десерти и сокове, както и ястия и специалитети. Вътрешността на тиквите е много полезна за храносмилателната система и изобилства от витамини, минерали и фибри. Голите семки на Тикви Миранда са богат източник на витамини С, B и други и разнообразие от минерали и полезни вещества, като калций, магнезий, фосфор и други. В тях се съдържа полезно масло.

Пригответе си вкусна закуска от любимата ви овесена каша с канела и тиквено семе, за да заредите тялото си с енергия и добро настроение.

Разфасовка: 3 гр. (около 24 бр. семена сортови на тикви голосеменни Миранда), 100 гр.

Семена
Кога се засяваАприл
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август
Цвят на плода/цветаЗелен, Оранжев, Смесени цветове
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеСухоустойчив вид
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив