МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на Годжи Бери Goji, Lycium Barbarum - любимият плод за дълголетие Лиций

Семена на Годжи Бери Goji, Lycium Barbarum - любимият плод за дълголетие Лиций - Годжи бери семена с отлична цена: 4.50 лв.
Семена на Годжи Бери Goji, Lycium Barbarum - любимият плод за дълголетие Лиций
4.70 лв.
 • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
 • Код: S000691

Опции

Купи
 • Цъфтеж: Лилави цветове, които започват да цъфтят от юни.
 • Височина: Близо 3 метра.
 • Осветеност на терена: На осветени от слънцето терени.
 • Почвени условия:  Изисква богата и оцедлива почва, но понася добре и бедната камениста почва.             
 • Устойчивост на ниски температури: Високо устойчиво на студ растение.
 • Дълговечност: Многогодишно растение.
 • Подходящо място: В дворове и градини, но не и у дома.
 • Период на сеитба: В ранна пролет от подготвен вече разсад, който в ранната есен се сади на постоянното си място.
 • Дълбочина на сеитба: До 1 сантиметър.
 • Схема на отглеждане: От 40 до 50 сантиметра между растенията.
 • Период за покълване: 14 дни.
 • Необходимост от поливане: Регулярно без да преполивате.
 • Подходящи торове: Торете с подходящи торове за зеленчуци и плодове.

Специално селектираните сортови семена на Годжи бери Goji - изключително полезният Lycium Barbarum са част от богатия каталог в нашия Онлайн магазин semenata.bg, който винаги е на разположение на клиентите ни - 24/7 за онлайн поръчки.

Екзотичната красота и полезните свойства на многогодишното растение, храстовидната му форма и близо 3-метровия му гигантски ръст го правят атрактивно за всяка засята с него площ.

Годжи бери Goji, Lycium Barbarum (Лиций, Лициум) у нас се гледа и от професионалните градинари, и от любителите градинари задължително само на открито – в дворове, градини, обемни съдове на тераси, веранди и балкони, в паркови комплекси и други зелени обществени декоративни площи, във ваканционни комплекси и около обществени сгради и резиденции.

Растението има удължени и симетрични листа, чиито цветове варират през различните сезони от ярко светло зелени до наситени зелени тонове в маслен оттенък.

Опитът на екипа на нашия Онлайн магазин semenata.bg сочи, че не само много атрактивният външен вид и внушителните размери обаче се ценят най-много при това интересно растение с необичайно име.

Неговият най-голям плюс са дребните плодове, които са малки и оцветени в ярко червено-оранжеви цветове, а полезните им качества са буквално безброй. Наричано масово "храна за столетници", Годжи бери е широко използвано в източните древни лечебни практики, където се прилага като лечебно средство за множество заболявания и до днес.

Специалистите от екипа на нашия Онлайн магазин semenata.bg съветват сортовите семена на Годжи Бери Goji, Lycium Barbarum или известното като лековито растение Лиций да се сее в ранното пролетно време, с цел приготвяне на разсад. Преди сеенето им, семената на Годжи Бери е добре да се накисват добре за 12 до 16 часа в подходяща водна среда.

В ранна есен разсадите се изнасят навън и се садят на продварително подготвените за целта площи, където ще се развива за постоянно растението. То дава първия си плод едва от четири до пет години след засаждането си, но след това щедро ще Ви се отплати за грижите.

Може би малцина от Вас знаят, че гигантският храст произхожда от хималайските непристъпни  планини, което го прави подходящ за отглеждане дори и на бедна камениста почва.

Растението е много непретенциозно и не се изискват особени грижи за отглеждането му. Няма претенции към почвите, еднакво добре понася и ниските, и високите температурни амплитуди, не изисква засилено поливане или особено интензивно наторяване.

Отглежда се успешно във всички райони на нашата страна. Плодчетата на растението Годжи Бери обикновено се консумират изключително в сушено състояние, запарени или пък накиснати за няколко минути във вода преди консумация. Някои хора ги консумират и сурови след предварително накисване за 10 минути в студена вода, но за предпочитане е сушеният вариант. 

Те се ядат най-вече преди хранене, за да усвои организма ни най-добре полезните им вещества. Цъфтежът на Годжи Бери стартира интензивно още през месец юни, а плодовете са готови за бране, съхранение и консумация през месец октомври на същата година.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЛилав, Оранжев, Червен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностМногогодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция, Отглеждане без конструкция
Нужда от поливанеСухоустойчив вид, Умерено поливане, Висока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостЗимоустойчиво растение
Височина на растениетоНад 200 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, За изсушаване, Декорация, Лечебни цели

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив