МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на Вербена каскадна (Върбинка) - Verbena X hybrida

Семена на Вербена каскадна (Върбинка) - Verbena X hybrida
Семена на Вербена каскадна (Върбинка) - Verbena X hybrida
1.99 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: OPAL345

Опции

Купи

Красивите цветни водопади от цвят, свежест и интересни форми преобразяват всяко пространство и го превръщат в атрактивно кътче извор на добро настроение. Каскадната вербена е едногодишно цъфтящо цвете, което заслужава почетно място във всяка градина, скален кът, балконска терата и т. н. Изобилието от цвят в съчетание с лекотата на отглеждане на растението му печелят все по-голяма популярност при озеленяване на различни зелени пространства и дворове, представителни градини, терени около жилищни и бизнес сгради и много други. 

Чрез засяване на семена от Вербена Каскадна (Verbena hybrida pendula) ще получите растение от семейство Върбинкови. Стеблата се прихващат към повърхността, а листата на красивото цвете са разположени срещуположно и имат мъхесто покритие. Вербената цъфти в различни цветове – бяло, лилаво и червено. Миксът от сортови семена, който ще откриете при нас в „Севън Сийдс“ ООД ще ви зарадва с пъстрота и красота през цялото лято.

Атрактивните съцветия са разположени на върховете на стъблата. Каскадната вербена достига височина до около 50 см.
Вербената има три основни предимства пред повечето деликатни цъфтящи растения. Тя е непретенциозно цвете, което се отглежда с успех както от опитни градинари и професионални озеленители така и от напълно начинаещи в градинарството. Друго важно предимство на Каскадната Вербена е продължителният период на цъфтеж. Успешното засяване на семената и отглеждане на красивото цвете ще ви подари месеци обагрени в ярки цветове, които създават добро настроение. Прекрасните цветове са сред страхотните качества на Каскадната Вербена, които и печелят популярност при озеленяване на различни градини и терени. 

Каскадната вербена не издържа на студове. По нашете ширини се отглежда като едногодишно цвете. Засажда се от семена. Вербената се развива най-пълноценно върху плодородна почва и слънчев терен. Препоръчва се да изберете място за отглеждане на цветето, което е снабдено с плодородна почва и получава изобилие от пряка слънчева  светлина. Желателно е почвата да бъде с добри отцедливи качества, за да се избегне рискът от задържане на прекомерна влага и загниване на корените. 

Каскадната Вербена може да се засее още в началото на годината, но на закрито, топло и защитено място от студ и течения. Семената покълват бавно. Очаква се да с забележите появата на растенията след около 3 седмици от засяване на семената. Засяването се извършва в предварително подготвени саксии със субстрат. Семената се посипват по повърхността на почвата и се покриват с тънък слой почва – 1 – 2 см са достатъчни. Този начин на засяване на  семената се прилага за отглеждане на разсад. След отминаване на риска от слани и големи амплитуди денонощните температури, каскадната вербена се засажда на избраното място за отглеждане. Препоръчва се да се предвидят по около 20 см между отделните растения при пресаждането. В началните фази на растеж – покълване, прихващане и пресаждане, вербената се нуждае от редовно поливане. След стабилното привикване на растенията на открито поливането се намалява и се извършва когато почвата е суха. 

Вербената не изисква редовно торове. Достатъчно е да се подхранват младите растения в периода на интензивен растеж. След този период няма нужда да торите цветята особено ако са засадени върху плодородни почви. 
Специалистите в сферата на озеленяването съветват да отрязвате изсъхналите цветове редовно, за да се стимулират растенията да образуват нови пъпки и цветове. 

Разфасовка – 0,4 гр. семена на цветя каскадна Вербена се съдържат в опаковка

Семена
Кога се засяваФевруари, Март
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаБял, Лилав, Микс, Розов, Червен цвят
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цвета Декорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив